Allt du behöver veta om Marshmallow

Hur gör man marshmallow? En enkel guide för nybörjare.

Marshmallows är en populär godis som är mjuk och söt. Det är en av de mest använda ingredienserna i tårtor och andra bakverk. Marshmallows kan också användas som topping på varm choklad och andra drycker. Trots att det finns många varianter av marshmallows som finns tillgängliga i butikerna kan man också göra dem hemma.

Att göra marshmallows hemma är enkelt och roligt. Det finns olika recept och tekniker som man kan använda sig av för att göra marshmallows. En av de mest populära metoderna är att använda gelatin, socker, vatten och smakämnen. Det är också viktigt att ha rätt utrustning som en termometer och en mixer för att göra marshmallows på rätt sätt.

Marshmallows i form av klubbor finns på butiken Normal

Ingredienser

Marshmallows är en mjuk söt och seg godis som kan göras hemma med några enkla ingredienser. Här är de ingredienser som behövs för att göra marshmallows:

Marshmallows

Marshmallows är gjorda av gelatin, vilket ger dem sin mjuka och sega konsistens. Gelatin kan köpas i pulverform eller i ark på de flesta livsmedelsbutiker.

Socker

Socker är en viktig ingrediens i marshmallows. Det används för att ge godiset sin sötma och hjälper också till att stabilisera gelatinet.

Majsstärkelse

Majsstärkelse används för att förhindra att marshmallows fastnar i formen när de stelnar. Det hjälper också till att ge godiset sin mjuka konsistens.

Vatten

Vatten används för att lösa upp gelatinet och sockret i marshmallows. Det är viktigt att använda rätt mängd vatten för att få rätt konsistens på godiset.

Vaniljextrakt

Vaniljextrakt ger marshmallows en subtil smak av vanilj. Det är en valfri ingrediens, men det ger en extra smakdimension till godiset.

Florsocker

Florsocker används för att täcka marshmallows efter att de har stelnat. Det hjälper till att förhindra att godiset fastnar i formen och ger också en fin finish på ytan.

Förvaring

Marshmallows är en läcker och mångsidig godis som är enkel att göra själv hemma. Men när du har gjort dina marshmallows, hur ska du förvara dem så att de håller sig fräscha och goda? Här är några tips på hur du kan förvara dina hemgjorda marshmallows på bästa sätt.

Förvaring i rumstemperatur

Marshmallows kan förvaras i rumstemperatur i en lufttät behållare i upp till två veckor. Placera marshmallows i en plastpåse eller en lufttät burk och förvara i ett svalt och torrt utrymme borta från direkt solljus och värme. Om du bor i ett fuktigt klimat kan det vara en bra idé att lägga till en liten påse med kiselgelé i behållaren för att absorbera fukt och förhindra att marshmallows blir kladdiga.

Förvaring i kylen

Marshmallows kan också förvaras i kylen i upp till en månad. Placera marshmallows i en lufttät behållare eller plastpåse och förvara i kylskåpet. Se till att marshmallows inte kommer i kontakt med andra starkt luktande livsmedel, eftersom de lätt kan absorbera dessa lukt och smak.

Förvaring i frysen

Marshmallows kan också förvaras i frysen i upp till sex månader. Placera marshmallows i en lufttät behållare eller plastpåse och förvara i frysen. När du är redo att använda marshmallows, låt dem tina i rumstemperatur i några minuter innan du använder dem.

Att förvara marshmallows på rätt sätt är viktigt för att behålla deras smak och konsistens. Genom att följa dessa tips kan du njuta av dina hemgjorda marshmallows under en längre tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *