En regnig höstdag

bild-avmig

Idag har det känts lite tungt med saker och ting. Fick ett nej på ett jobb som jag varit på 3 intervjuer för (hade iofs kommit fram till att det inte riktigt skulle passa mig ändå – vill ju göra mina egna roliga projekt och främst  jobba med ”min nya baby” – den här bloggen mer), men ändå blev jag lite ledsen för hon sa en anledning som jag inte tror på. Jag tror att jag fick nej berodde på att jag har 2 små barn – hon frågade om jag hade barn och hur gamla de är, fast de egentligen inte ska fråga om sånt. Det lös väl vabb om mig sen och hennes varningsklockor gick igång. Jaja jag brukar tänka att det var inte meningen och att det bara betyder att Universum har bättre, roligare planer för mig. Eller jag vet ju egentligen också när jag tänker efter att mitt hjärta inte var i det där jobbet och då skulle det ändå troligen inte bli bra.

På kvällen var jag väl inte upplagd för en en kväll hemma själv med barnen vilket det blev. Var lite för trött pga sömnbrist också på sistånde. Känner att jag inte levde upp till mitt eget mammaideal att vara lugn, mjuk, ha tålamod och bara säga till barnen precis lagom mycket.. Blir ju tokig på dom ibland. Wille har ett slags impulsbeteende som gör att han kastar grejer, vilket är väldigt irriterande och kan göra illa Laura. Wille fick ha flera ”time-outer” i vagnen som en gränssättning. Jag klarade i alla fall av kvällen, lagade mat – panerad fisk i ugnen, en stor sallad med god dressing (speciellt Wille älskar liksom jag vinägrett), och så fick barnen ugnspotatis från häromdagen till. Jag åt bara en liten bit fisk och sallad med keso (var ju inte så hungrig pga alla pannkakor på dagen). Tog också ett bad med barnen, tvättade håret på dom och tvålade in dom. Vi körde lite bubbel också – har bubbelbad. Gillar verkligen ryggmassagejetsen. Det var mysigt och de var rätt lugna då faktiskt. De la sig sen ändå inte alltför sent eller komplicerat, så det var ju skönt. Har fortfarande inte lyckats sluta amma, vilket jag tänkt länge. Svårt bara när det ibland verkar vara det enda som tröstar henne eller får henne att somna. Och idag hade jag två barn samtidigt i sängen som jag skulle få att sova, vilket ju alltid lite svårare. Är tacksam för mina två små barn och att de är så gulliga och fina såklart. Imorgon kan jag försöka ta hand om mig lite extra och unna mig lite egen-relax-tid. Man kan ha en down-dag ibland och det är helt ok. Man måste inte vara på topp jämt!

One thought on “En regnig höstdag

  1. Vet precis hur det känns att få nej, jättejobbigt när man varit nära! Efteråt har jag kunnat se att men det var ju inte ens nåt jag ville så verkligen igenkänning där.

    Nej, man måste verkligen inte vara på topp jämt. Igår tänkte jag att jag var tjurig, trött och sliten och kom på att om man aldrig har såna känslor så kanske man inte uppskattar de enklare och gladare dagarna heller? ?

Comments are closed.