Att resa ger så mycket!

Känner mig glad och tacksam och livet känns kul nu måste jag säga (nästan allt i alla fall). Just kommit tillbaka ifrån en rolig, härlig resa till Kreta med barnen och en kompis och hennes barn. Det var så kul att få ge barnen denna present. De har haft så kul och verkligen vuxit upp mycket bara på en vecka. Badat som galningar. Wille bara äääälskar att bada! Oj oj, redan förra året tyckte han det var kul, men nu var han helt tokig i det. Och så kul barnen lekte så fint med min kompis barn. Wille och Laura var i himmelen när två stora barn lekte med dom jätte länge i poolen. Wille kastade massa boll med William och Laura blev uppassad av söta Isabella.

Wille och Jack som är i samma ålder hade såklart hur kul som helst också. Barnen fick massa vattenvana och Wille upptäckte hur kul det är att hoppa och halvdyka från poolkanten. Han lärde sig också simma lite under vattnet som han blev galen i att göra. Jag försökte säga att ja ja, kul men nr 1 är väl att du lär dig hålla dig över vattenytan. Men men man får släppa taget och så kommer det väl naturligt.. och vi ska såklart sätta dom i simskola. Så läskigt vi såg ett stort barn, gissar ca 9 år som var nära att drunkna i poolen! Man fattar inte att det kan hända och hur snabbt det kan gå. Jag trodde hon skojade med sin bror när hon fäktade med armarna efter hennes brors badring – hon såg så stor ut – jag tänkte att de lekte och såklart kan väl hon simma!? Usch super läskigt! Och jag som är så nojig med barnen och vatten ändå. Hennes mamma kom i sista stund och räddade henne och flickan grät såklart och var helt förstörd. Gissar att mamman satt med telefonen och tänkte att min dotter är ju så stor och poolen är inte så djup, det är nog lugnt osv.

Barnen med Isabella.

I övrigt fick barnen spela minigolf – vilket Wille älskade (fast han såklart knappt kan och vägrade reglerna), de fick gå en del dagar på Bamse-klubb, så jag kunde ta igen mig lite och kul nog spelade jag flera dagar volleyboll på stranden. De tyckte det var kul att gå och ta mat, goda drycker och såklart (för många) efterrätter. Slush var en stor favorit också. Även för mig måste jag säga. OMG jag må vara barnslig men jordgubbs-slushen var så grymt god! Jag drack ju faktiskt ingen alkohol etc så något ska man väl unna sig! Och för att inte tala om baklavan – oj – fruktansvärt goda hemmagjorda, massa olika varianter och så vaniljglass till det.. YUM!

Nästa gång tror jag iofs jag vlll åka till ett lite mindre hotell. Det här kändes lite för stort och för mycket folk ibland.. även om det helt klart var ett bra upplägg och utbud för barnfamiljer. Utan typ bamseklubb skulle jag ju inte få en sekund för mig själv på resan.. Och då var det bra också att det fanns massa sporter och träning på plats – iom att vi inte så många gånger tog oss iväg utanför hotellet med barnen och allt. På resan var ju ”on guard” 24/7. Massor av pooler överallt och två barn som älskar att bada och kan inte simma.. Även om det var kul så var det såklart jobbigt så jag känner mig faktiskt lite duktig som gjorde den här resan själv (utan partner) med barnen. Min väninna var ju med och hjälpte till lite, men hon hade ju tre egna barn med sig att ta hand om. Känns kul också att åka med min vän Christina. Vi har åkt på flera resor ihop nu. Vi är goda vänner och vi är ju i samma sits.. Ensamstående med intensiva barn och så och Wille och Jack som är i samma ålder.

Så fint på stranden efter solnedgången.

Som ni ser går det inte att bestämma vad Laura ska ha på sig överhuvudtaget. Det är bara att acceptera 🙂

Även om allt inte är perfekt med resor så är miljöombytet så givande. Allt känns nytt här hemma och man har fått ny energi att ta tag i saker här. Skönt ändå att komma hem nu. Behöver nu lite lugn och ro och vila. Jag har nu en barnfri helg att se fram emot. Jag har hoppat in en del och tagit barnen en del även på Manges helger, men ska försöka att inte göra det den här helgen. Och jag tycker jag är värd att inte ha dom imorgon på dagen heller när dagis irriterande nog är stängt.. Idag stängde det tidigt också och jag hämtade..