Bara för idag ska jag vara lycklig

Vaknade idag lite piggare, tack för det! Lyckades sova rätt bra i natt. Man sover bättre med mindre kaffe helt klart. Men jag älskar ju kaffe också, svårt.. Jaja skära ner blir väl bra till att börja med.

Kände mig ändå lite grötig i huvudet och slut efter helgen med barnen.. Men efter att jag lämnat barnen tog jag mig iväg till ett Espresso House och laddade med en stor latte och så har jag fått rätt mycket gjort nu. Känner mig lite hösttrött och mycket känns rörigt hemma osv men försöker tänka om..

Enligt min tro är det upp till mig själv att göra mig lycklig idag (fast det på morgonen vissa dagar kan kännas tvärtom). En andlig text jag gillar lyder ”en vis man sa en gång att varje man/kvinna är så lycklig som de förutsatt sig att vara”. Så bara för idag kan jag välja lycka istället för olycka.

Vilka actions kan jag ta så det känns bättre? Vilka val kan jag göra idag som kommer göra min verklighet till det jag vill? It’s up to me. Och sen är en annan nyckelfaktor att ”komma ut ur sitt eget huvud” och rikta sig utåt. Det är ”självcentreringen” som gör oss olyckliga tror jag och det är lätt att fastna i. Lösningen kan vara att rikta sig utåt genom att t.ex. ringa upp någon och fråga hur de mår. Kanske kan jag hjälpa någon på något sätt?

En småbarnsmamma kan slappna av lite på måndag morgon med en kopp kaffe..
En småbarnsmamma kan slappna av lite på måndag morgon med en kopp kaffe..

Anyway.. Hittade en schysst blandare i mässing till köket i lägenheten jag renoverar och en tvättpelare till badrummet – båda genom Blocket – så bra priser. Nöjd 🙂

unknown-2

Så här ser den ut – I like it a lot! 🙂

Mässing kommer bli det nya kromet. När det kombineras på rätt sätt är det skitsnyggt tycker jag. I köket till den här lägenheten kommer det bli vitt, ljusgrå-melerat och mässingsdetaljer.

Det var lite ifrån mig nu.. hoppas du får en fin dag!

Vad tyckte du om detta? Kommentera gärna! 🙂