Befriande ord om barn-trots

image

Idag var vi och träffade en vis kvinna som är en slags mentor för oss när det gäller föräldraskap och barn. Hon sa att 3-åringar som vår Wille är i en slags självhävdelse-fas där det är normal att ha typ tre konflikter på fem minuter (!). Inte undra på att det kan vara tufft! Befriande att höra! ?

Hon sa också att det är bra för oss att göra saker som barnen tycker är mysigt, kan vara enkla grejer som att gå och äta pizza typ. Bättre att göra lättare, mindre krävande grejer än att ta sig vatten över huvudet och typ åka till Kolmården hela familjen eller så.

Vi ska också ”credda” varandra och barnen så mycket vi kan. Alltså berömma varandra och uttrycka hur bra vi tycker att vi gör saker osv. Det är ju såklart logiskt och enligt min tro på Attraktionslagen.. förstärk det som fungerar, som man vill ha mer av. Men det är lätt att bli ”hemmablind”. Så det var en befriande, bra session idag som stärkte oss. Man blir tacksam att det finns så mycket hjälp att få i vårt land inom olika områden! ?

2 thoughts on “Befriande ord om barn-trots

Comments are closed.