Det är jul och alla ska vara lyckliga

Det är jul och alla ska vara lyckliga. Alla ska komma överens, det ska vara rosenrött och man ska ha allting organiserat och känna sig glad. Alla tävlar om att vara de perfekta, fina familjerna kan det kännas som ibland..

Det är dagen innan julafton och jag känner mig inte alls glad. Snarare ledsen, arg och trött (tror att det delvis är ”bara” är ”hormoner” men det beror även på hur saker och ting varit på sistände inom vissa områden). Man kan känna sig extra misslyckad om man inte känner sig glad på julen tycker jag. Var på ett andligt möte nyss som brukar kunna vara kraftingivande grej.. men jag kände inte att det gav så mycket. Fick reda på igår att jag kommer vara ensam med barnen 3 dagar på mellandagarna. Delvis är det nog bra att få lite luft i relationen o.s.v. men delvis jobbigt och tråkigt också. På mellandagarna känns det som alla familjer ska vara tillsammans och man ska gör roliga grejer ihop. Men jag kommer hitta på lite grejer med vänner och så så det kan nog himla kul och bra ändå. Barnen är bara så intensiva nu att det känns som ett övermäktigt ”lass” ibland att ha dom själv.

Tacksam för att vi ska fira jul med min storfamilj. Vi ska ”bort” både julafton och juldagen. Det ska bli roligt. Vi ska fixa och ta med Janssons på julafton (min enligt tradition ”paradrätt” :)) och på juldagen blir det nog att vi bakar och tar med lussebullar (Mange utnämnd expert på). Så summan-av-kardemumman är nog att det kommer bli ok allting. Nu ska jag köpa lite julklappar sen hämta barnen på dagis. Vad tycker du om julen? Har du några kommentarer på det här?

5 thoughts on “Det är jul och alla ska vara lyckliga

  1. Hej fina Cilla! Jag känner lite så också, känner mig inte alls så glad och förväntansfull som jag brukar… Har ångest för vad jag ska göra i livet, stanna kvar på nuvarande jobb, som jag trivs på men inte utvecklas inom, eller hoppa på ett erbjudande jag fått som känns halvbra men bättre arbetstider…. orkar inte riktigt fixa och dona som jag brukar. Men ha en riktigt fin jul! Kram ❤

    1. Ok Susanne 🙂 Ok jag förstår. Det lät lite jobbigt. Du kanske får be om vägledning eller något. Hoppas julen blir riktigt bra ändå 🙂 Kram <3

  2. Jag har varit ledig med barnen idag och de har skrikit, bråkat och retat varandra sedan 7 i morse. Ingen julefrid här inte! Nyss blev jag så arg att jag hotade dem med att jag skulle ringa tomten och skvallra att de inte skött sig…… Ja, ja, det kanske blir bättre i morgon! Kram från din gamla kollega Tanja

    1. Ok Tanja! Ja allt är inte rosenrött! Hoppas det blir bättre imorgon. Och kul att höra ifrån dig Tanja – från DN gissar jag? Kram

Comments are closed.