Det är tufft att vara mamma

Laura och hennes fina kompis Julia.

Oj oj, så underbart. Vi var på ICa-Maxi och handlade (som vanligt) i lördags. Då kommer det fram en tjej till mig som visar sig vara mamma till en av Lauras bästa kompisar Julia från förskolan på Lilla Essingen. Åh, Laura har pratat mycket om att hon saknar Julia och Kerstin hennes kompisar därifrån, men jag har inte haft deras nummer och så, men har tänkt att jag måste försöka få fram dom.. men det har inte blivit av.. Och nu stötte vi bara på dom! Så kul! Och Laura och Julia blev så glada! Så redan dagen efter kom de över till oss och jag bakade en god kaka och vi fikade med jordgubbar och så ute. Tjejerna hade så kul, lekte som galningar i båda barnens rum (rev ut massa saker).. så först ville de inte ens komma och fika.

Sara Julias mamma. Kul nog så har de också flyttat till Nacka.
Barnen fick sitta vid sitt eget bord (för att rädda loungegruppen)..

Himla mysigt blev det i helgen. Vi var också sen ute i vårt område och barnen lekte med andra barn i området också. Wille klickade mycket med Cleo, en också amerikansk-svensk tjej. Barnen lekar att leka vid vad de kallar ”the superslide”. Så mycket skönare nu på våren när ma får så mycket mer kontakt med grannarna o.s.v.

Oj men det är tufft att vara mamma tycker jag. Jag trodde det skulle vara lugnt efter de riktiga småbarnsåren.. Men jag måste säga att jag tycker det ibland känns mer som en utmaning nu med barnen. Wille är så vild – jag undrar om inte typ denna ålder d.v.s. drygt 4,5 år måste vara den ålder då de är som mest ”aktiva”? Verkar så. Han river omkring här hemma, sparkar allting som är på marken, slår på saker hela tiden och vill det ena och det andra och gapskriker om han inte får som han vill. Eller så bara gör han det han vill även om jag säger nej. T.e.x. bara springer iväg långt för att göra något, när vi ska åt andra hållet..

O.M.G. idag skulle vi (Mange, jag och barnen umgicks lite) bara passera en ICA-butik och köpa lite pick-nick-mat för att sen gå till en park.. Barnen propsade på att ta med sina sparkcyklar in och åkte överallt, försvann hela tiden, ropade på oss, käkade massa godis ifrån smågodisburkarna.. oj oj Laura tom snodde med sig en del godisar. Stoppade ner dom rakt av i sin lilla väska. Ja ni förstår kanske kaos-läget.. Sen skulle vi bara ta oss ifrån Manges bil till en park – det var kanske 300 meter max och Laura gnällde/skrek typ hela vägen och det var det ena och det andra hela tiden..

Laura känns ibland som ett helgon jämfört med Wille. Men det är hon inte. Hon är grymt jobbig med kläder. Hon vill bara ha precis, exakt det hon vill varje dag.. annars blir det gap och skrik.

Som här i sandaler fast det var helt blött ute, för stora strumpbyxor.. Wille hade här bestämt sig för att ha bara vinter-underställsbrallor på sig och inget annat.

Jag brukar känna mig slut redan typ på lördag kväll när jag har barnen själv på helgerna.. söndag kväll är man helt färdig och måndag känner man sig typ bakis.. Ja ja, tur att man nu bara har varannan helg och får några dagar emellan att vila upp sig (när jag inte har barnen)! Fast det brukar bli så att jag på helgerna när jag ska vara barnfri ändå längtar så mycket efter dom så det blir så att jag tar dom någon dag då ändå. Livet känns lite ohanterligt när man har barnen för de är så intensiva och utan dom kan det ibland kännas tomt och meningslöst..

Jag känner mig i övrigt ganska stark nu. Jag klarar av mitt liv.. jobb, barn, relationer och det känns som att det går ganska bra. Fast ibland känner jag mig trött och vet att jag inte tar hand om mig själv tillräckligt bra i hela livspusslet. Det är svårt att få till träning när jag har barnen själv och jag äter på tok för mycket sötsaker/onyttigt. Men känner mig inte lika rädd överlag tror jag. Jag kör på med allt, håller mig busy och väljer att inte vara så ”ängslig” i relationer o.s.v. Men jag säger ifrån om något inte känns bra eller om jag blir ledsen för något som någon gjort mot mig och är redo att ta konsekvenserna av det. Jag kan och vill inte vara en fasadmänniska som säger till mig själv att jag inte får ha känslor och hålla inne på allt. Det mår man inte bra av.  Men försöker också såklart rannsaka mig själv och tänka efter om jag kanske misstolkat saker och ting och försöker i så fall be om ursäkt.

Kul att jag och barnen snart åker på en veckas semester! All inclusive till Grekland. Så skönt ska det bli. Åker med en väninna som också har med sig barn. Ok det var allt för idag, skönt att skriva av sig lite.. Man kan inte längre kommentera här, men gör gärna det på Facebook. Hoppas du får en fin vecka!