Din självutvecklingsresa Session 11 – Happiness is a ”inner job”

 img_9342

Jag är din självutvecklingscoach – tuna in varje dag! Det går att hoppa in närsom – alla tidigare övningar finns kvar här på bloggen.

Idag kände jag att det var dags att stanna upp lite och hålla kanalen in i oss själva öppen.

Fortsätta ha kontakt med vårt inre och barnet i oss och släppa på stress och prestationskrav. Att vi mår bra och tar hand om oss själva är även grunden till framgång och att nå våra mål. Följ med i övningen här:

Jag vill också ge dig i uppgift att idag fundera på vilka som är dina ”topplines” m.a.o. vad gillar du att göra som också är bra för ditt dig? Inte när det gäller karriär utan tänk mer ”barnsligt” – vad skulle barnet i dig vilja göra idag om det fick göra vad som helst? Vad skulle du vilja göra bara ”for fun”?

Det är viktigt att vi gör det vi älskar att göra. Annars blir vi förr eller senare uttråkade av livet. Vi kan känna oss fångna och vi kan bli flyktbelägna. Vissa av oss kanske är ”beroende människor” som försöker fylla ”hålet i oss” genom att dricka alkohol, äta godis, ägna oss åt spel osv.. Andra kanske flyr på andra sätt in i TV eller annat.

Därför ska du nu försöka fundera på vad du älskar att göra, som är bra för dig och försöka lägga in det i ditt liv. Spela piano, sjunga, måla, gå i skogen, surfa på valar eller vad det kan vara t.ex. 5 min/ dag eller boka upp dig på en kurs som är t.ex. 1ggr/veckan. Tänk absolut inte ”rationellt” när det gäller det här, typ vad ska jag med det här till? Jag tjänar inte pengar på det här.. osv. Släpp de tankarna helt. Om dessa 5 min blir mer är det bara roligt, men ha inte mer än 5 min som mål, för då är det större risk att det inte blir av.

Det var dagens uppgift på Din självutvecklingsresa. Fortsätt följ med här och tipsa gärna/dela gärna vidare! Kom gärna med någon feed-back om du vill här nedan. Kram

One thought on “Din självutvecklingsresa Session 11 – Happiness is a ”inner job”

Comments are closed.