Din självutvecklingsresa – Session 12 – Acceptera det som är

Jag är din självutvecklingscoach - Tuna in varje dag!

Jag är din självutvecklingscoach – Vägledning måndag-fredag!

Dagens övning handlar om att komma till en acceptans och att sluta göra motstånd till nuet. Inget utanför oss själva kan egentligen göra oss olyckliga. Det är bara våra tankar, värderingar och tolkningar av verkligheten som kan göra att vi känner oss olyckliga.

Att acceptera nuet absolut ingen motsättning till att jobba mot personliga mål o.s.v. Vi har bara nuet, nästa stund vet vi ingenting om. Livet är nu, så varför inte njuta av det nu (redan)?

Vi kan tänka tankar som ”det borde vara sol nu” eller ”det borde vara massor av snö”. Även om jag tror att det mesta är möjligt att förändra så tror jag det är svårt att förändra att det regnar just nu eller är slaskigt på marken just nu. På samma sätt tänker vi ofta ”jag borde ha mer energi”, ”jag borde klara av det här”.

Att motsätta sig nuet är stressande. Vi hamnar i en kamp-situation helt i onödan.

Vi har alla en naturlig lycka inom oss, som vi ser redan hos små bebisar och barn (som inte kommit in i detta med att döma och tolka nuet hela tiden). De är naturligt ”här och nu” och det tillståndet kan vi också komma tillbaka till.

Här är en liten intro och sen följer Session 12 som är en vägledd meditation som kommer att hjälpa dig stanna upp, andas och komma in i en känsla av tacksamhet och lycka. Ge dig själv den här presenten att göra den här övningen. Själva övningen tar bara drygt 5 min.

Session 12 – Acceptera det som är

Hur upplevde du den här övningen? Är det några tankar/känslor du vill dela med oss?

Fortsätt följa med så åker vi vidare tillsammans på denna spännande resa! Och dela gärna vidare! Kram 🙂