Din självutvecklingsresa Session 16 – Bli fri ifrån din ilska

img_0681

Jag är din coach – tuna in för nya Sessioner måndag-fredag!

Dagens Session 16 handlar om att frigöra oss ifrån vår ilska och bitterhet mot andra människor.

Tidigare i livet har jag inte alltid mått så bra. Innan jag började min självutvecklingsresa trodde jag helt ärligt att det som blivit ”fel” i mitt liv och att jag inte var lycklig var andras fel. Det var väldigt givande för mig att bli medveten om den ”förbittring” jag kände mot andra. Jag upplevde en stor frihet när jag insåg att jag själv och ingen annan varit ”problemet” i mitt liv. Det betyder ju också att det är jag som har ”makten” och styra upp mitt liv också.

Ok nu dagens övning.

1, Fundera på om du är arg/ besviken på/ känner dig sårad av några personer nu. Det kan vara både sådant som legat kvar i flera år eller så är det situationer som är aktuella just nu. Skriv upp dessa personer på en lista.

2, Försök förstå att det är vi själva som mår dåligt av att hålla fast vid denna ilska/bitterhet. Ett sätt som kan få oss att inte känna oss så arga längre är att inse att de människor som vi är arga på ofta är ”själsligt sjuka”, de mår dåligt på olika sätt. När vi tänker efter är det faktiskt ofta t.om. läge för oss att känna samma medlidande för dom som vi gör om någon är fysiskt sjuk.

3, Sätt dig med din lista och känn. Vad för känslor de här personerna framkallar hos dig? Andas och känn in i ditt hjärta. Inse att de här personerna som du också fötts till denna värld som små oskyldiga bebisar och gör säkert så gott de kan (som vi alla). Blunda och be Universum öppna ditt hjärta och fylla dig med kraft, kärlek och tolerans. Skicka nu denna kraft, ljus och kärlek vidare till personerna på din lista (även om det ev. tar emot). Gör det några minuter för varje person. Nu känn att du släpper iväg din ilska, förbittring till Universum och upplev hur du nu kan andas lättare och känner dig befriad. Lägg dig ner och andas och upplev hur mycket skönare det känns för oss att släppa dessa ”negativa” känslor. Skicka kärlek till dig själv och ”credda” sig för att du gjort detta.

4, Bestäm dig för att om ilska, förbittring dyker upp i vardagen att direkt be Universum eller din starkare kraft att befria dig ifrån detta.