Din Självutvecklingsresa Session 18 – Vad är ditt ansvar?

 img_0711

Jag är Din Självutvecklingscoach – nya Sessioner måndag-fredag!

Tidigare i mitt liv har jag förstorat upp hur ”viktig” jag varit. Jag förstod inte vad som var mitt ansvar kontra andras ansvar inom olika områden. Om en fest var tråkig som jag var gäst på kunde jag uppfatta det som att det varit mitt ”fel”. Jag hade krav på att jag skulle vara så rolig och underhållande hela tiden, fast andra egentligen säkert inte hade de kraven på mig.

Det var en befrielse när jag lärde mig att skilja på vad som faktiskt är ”min del” kontra är ”andras del” i livet, mina relationer och konflikter. Jag ska bara ta ansvar för min del. Det är den enda del jag kan påverka och förändra. Konkret började jag förstå att jag inte kunde förändra någon annan människa. Jag hade tidigare varit inne på att ”hitta syndabockar” till varför jag inte mådde bra. I efterhand insåg jag att jag själv blivit neddragen och deppig av att fylla mitt huvud med alla dessa tankar på det andra gjorde som inte var bra. Det var skönt att lära mig att släppa taget om allt jag tyckte andra gjorde som var ”fel”.

Dagens uppgift är att titta på listan du skrivit med de personer som du är arg på/sårad/ledsen av (i Session 16). Här välj att framåt bara fokusera på din del.

1, Vi har ju alla en del i alla våra relationer. Även om din del är ett sandkorn och den andra personens är en öken. För din skull fundera på vad du kan ha gjort som är fel i den här relationen/ konflikten? Hur kan du ha påverkat att ni krockat/ hamnat i en konflikt? När jag fick i uppdrag av min coach att göra den här uppgiften var det jobbigt men också lite befriande att komma fram till att jag faktiskt varit självisk och intolerant. I vissa relationer låg det avundsjuka bakom och i andra fick jag hjälp att inse att jag tidigare trampat hen på tårna och därför var det lite logiskt att hen nu trampat tillbaka.

2, Skriv upp dina ”fel” som du kommer fram till på en lista.

3, Be Universum att avlägsna alla dessa ”fel” hos dig.

4, Välj att släppa allt det du tycker att de andra personerna gjort som är fel. ”Lämna över” det till ”Universum” eller ”Din starkare kraft”. Be att få bli befriad ifrån att tänka på/reta upp dig på det du upplever andra människor fel nu och när det dyker upp framåt. Den energin kan du istället använda till att skapa det underbara fantastiska liv du vill ha.