Din Självutvecklingsresa Session 19 – Töm din skuldpott

Din självutvecklingscoach - tuna in varje dag!

Dagens session handlar om att vi för att vi ska må bra och kunna bygga upp vår självkänsla måste vi ta ansvar för våra handlingar.

Det är enormt befriande att komma in i en vana av att be om ursäkt för det som vi gjort fel. Det gäller här att släppa det här med att ”ha rätt” och även försöka minska på det som är överdrivet ”stolt” i vår person. Vi gör det här för vår egen skull. Vi sopar rent på vår sida av gatan (oavsett vad som händer på den andra personens sida). Jag har aldrig mått dåligt av att be om ursäkt en gång för mycket direkt. Snarare tvärtom, det ger en otrolig kick, en befriande känsla att strunta i sin ”stolhet” och be om ursäkt för sina egna fel.

1, Fundera på dina relationer. Är det några av dina relationer som känns ”infekterade nu”? Kom ihåg att det bara är ”din del” som du kan förändra. Alla andras del eller fel måste vi släppa. Vad kan vara din del/dina fel i dessa relationer?

2, Du kan här även gå igenom din lista ifrån Session 16. Då fick du den här uppgiften: Fundera på om du är arg/ besviken på/ känner dig sårad av några personer nu. Det kan vara både sådant som legat kvar i flera år eller så är det situationer som är aktuella just nu. Skriv upp dessa personer på en lista.

3, I Session 16 kom du fram till vad som är dina fel i dessa relationer. Ta kontakt med personerna på din lista och be var och en av dom om ursäkt för det du gjort som varit fel.

4, Bestäm dig även för att varje dag fundera på om det är någon du borde be om ursäkt till. ”Clean up as you go along”. Annars samlar vi på oss hela tiden, alla våra mindre bra handlingar läggs i en slags skuldpott i oss som kan göra oss deprimerade.

Nu är det dags att inte känna oss ”dåliga” längre, utan istället genom det här sättet att leva öppna upp oss för allt mer underbart som Universum vill skicka in i våra liv.