Driving in my white car… ohoh

Driving in my white car.. lalala :)
Driving in my white car.. lalala 🙂

Idag har jag först varit ute och mött upp hantverkarna och köpt lite elgrejer – snygga metalliska dimmers, balkar mm. Sen följde jag med dom till lägenheten och kollade hur allt gick. Wow, det hade börjat bli världens omvandling – de nya rummen börjar ta sig. Vi planerade tillsammans var ”inner-fönstren” ska sitta. Det blir ju två nya rum som inte har några fönster ut – utan det blir s.k. innerfönster som ger ett fint ljusinsläpp. Jag har också valt att lägga in skjutdörrar till dessa rum – det ger också en öppnare, luftigare känsla än om man har vanliga dörrar. Det nya lilla rummet i hallen blir väldigt litet, men man kan få in t.ex. en spjälsäng och göra det till en liten, söt barnkammare. Någon annan kanske väljer att göra en stor walk-in-closet av det rummet.

Till vänster ser ni att vardagsrummet delats av i ett litet sovrum och så blir den bortre delen mot balkongen, vardagsrummet.
Till vänster ser ni att vardagsrummet delats av i ett litet sovrum och så blir den bortre delen mot balkongen, vardagsrummet.
Den nya sovummets vägg mot vardagsrummet - här blir det en skjutdörr och så två fönster upp till vänster.
Den nya sovummets vägg mot vardagsrummet – här blir det en skjutdörr och så två fönster upp till vänster.
Här har det kommit upp balkar till det lilla sovrummet, "barnkammaren" i den nuvarande stora hallen.
Här har det kommit upp balkar till det lilla sovrummet, ”barnkammaren” i den nuvarande stora hallen.
Lilla nya sovrummet sett ifrån köket.
Lilla nya sovrummet sett ifrån köket.
Måste flytta en massa el - taklampor ska flyttas till mitten av rummen och det måste såklart finnas eluttag i alla nya rum.
Måste flytta en massa el – taklampor ska flyttas till mitten av rummen och det måste såklart finnas eluttag i alla nya rum.

Kul det går framåt med stormsteg! 🙂 Men en hel del kvar att fixa. Ska bli jättespännande att se hur det blir när alla tapeterna kommer upp – troligen nästa vecka! 🙂 Lutar nog dock åt att det inte blir tapet mellan diskbänk och överskåpen i köket – det är svårt att få snyggt och krångligt med lister runtom osv. Kanske kan vara lite riskabelt i.o.m. att lägenheten ska säljas. Det blir nog ett snyggt vitt eller ljusgrått kakel där istället eller kanske någon silveraktig mosaik kan jag tänka mig också. Fortsättning följer! 🙂

Kommentera gärna eller dela med dig av något annat här!