En konstig dag..

img_5729

Idag har varit en lite konstig dag. Somnade sent igår – barnen har varit hopplösa på att lägga sig på sistånde.. så det blev så sent sen när jag väl kunde börja ägna mig lite åt bloggen osv, så la mig därav jättesent. Väcktes sen av Mange kl 6, han brakade omkring och var på väg att väcka barnen.. jag fattade ingenting och gick ut och informerade om att klockan bara var 06.00 och vad höll han på med typ. Han hade tydligen vaknat och varit bergsäker på att klockan var mycket mer och därför tyckt att han skulle väcka alla.. Jag hade då bara sovit några timmar, och efter det var det svårt att somna om.. När jag tillslut somnade om försov vi oss till typ 8.45, så då blev det istället stressigt att få barnen till dagis och flytta min bil (innan kl. 9).. Efter jag flyttat bilen, kommit hem igen skulle jag börja bada, äta frukost osv.. Kom igång med jobb sent, och så stängde de typiskt nog tidigt på dagis idag – så dagen blev så himla kort. Gick hyfsat med barnen – visserligen får man numera tvinga Wille att sätta på sig jackan – han vägrar, skriker och bråkar.. men han kom över det ganska fort ändå. Vi gick till parken en sväng, men Wille var så trött så han ville bara sitta i vagnen och gå hem.. I.om. att barnen sov så sent igår så sa vi till dagis att de inte skulle låta dom sova så mycket alls. De verkar ha kört på det när det gällde Wille, så han var helt slut. Laura verkade misstänkt pigg, så tror hon måste ha sovit. Jag trodde barnen skulle ha lagt sig tidigt i.om. att de inte borde sovit så mycket på dagen osv.. men de gjorde de inte.. Det var i.o.f.s. delvis också mitt fel för när klockan var typ halvåtta så verkade barnen fortfarande så pigga så tänkte att vi kanske skulle baka den där äppelkakan vi tänkt göra länge och jag hade ju lovat att barnen skulle få vara med.. Det var kul och de var gulliga, men det är otroligt intensivt att baka med en snart 2-åring och en 3-åring (som dessutom dansade runt hela tiden på stolen han stod på för han var väl kissnödig fast vägrade gå på pottan). Wille acceptera att äta kaka imorgon – nej han skulle ju såklart vänta till kakan var klar (och jag hade gjort lite fel med både ugnen och hur man skulle blanda ingredienserna, så det tog extra lång tid) så det blev sent när barnen och jag tillslut åt vår äppelkaka och vaniljsås.. Efter det la de sig i alla fall efter en del om och men. Wille har fått fänkålste några gånger av Mange när han haft ont i magen, och då har han börjat fråga efter det, men han kallar det kaffe.. Så ”kaffe” hade han tydligen tjatat om och så skulle han ha en del annat också.. så det var nog en liten pers. Ojoj tålamodsträningen i.o.m. småbarnsåren fortsätter.. och inte undra på att man är lite slut nu..

bealtiful-blond-girl-hair-mickie-mouse-136650