Har du hälso-ångest?

Dricker här en av mina typ två koppar kaffe per dag.

Varit i en liten svacka de senaste dagarna. Har stress i kroppen och typ en smygande oro. Har en del ”hälso-ångest” har jag kommit på. Man matas med så mycket information om vad som är nyttigt, onyttigt och farligt hela tiden. Min alkohol- och tobakkonsumtion är i stort sett obefintlig, så bara där har jag väl ibland tänkt, har jag en del försprång jämfört med en del andra..

Men kan tänka att jag äter för onyttigt o.s.v. Alltså jag äter nyttigt i.o.m. att jag äter en del vegetariskt, (mycket tack vare min hälsosamma sambo) grönsaker och frukt varje dag och för det mesta hyfsade råvaror. Men äter ju rött kött och en del andra onyttiga saker och har en tendens att överäta också en del.

Vill helst ha något sött varje dag typ till fikat på eftermiddagen. Vet inte riktigt hur ”farligt” det är, men kan tänka att det kanske framkallar cancer o.s.v. Sen kan jag i nästa stund tänka att men ja ja, min mormor åt minsann en massa ”blackberry pies”, tränade ingenting direkt (fast jobbade hårt men matlagning, hem och annat i.o.f.s.) och levde ändå tills hon var 98,5 år.. Men det mesta hon åt var ju hemlagat, men ändå gjort på vitt socker o.s.v. Ja tankarna vandrar hit och dit. Med småbarn är det svårt att njuta av måltiderna. Det blir ofta att man slänger i sig när man hinner och då blir man väl inte lika tillfredsställd av maten heller antar jag..

Det var en del tankar som snurrat i mitt huvud idag.. Hur känner du för det här? Har du någon ”hälso-ångest”?

One thought on “Har du hälso-ångest?

Comments are closed.