Hurtfriska fasader

Har faktiskt känt mig deppig från och till rätt länge

Kanske beror det på att jag är slutkörd, stressad och lite orolig för att jag inte har ett ”vanligt fast jobb” o.s.v. Men tror även det beror på mörkret faktiskt. Jag blir nästan rädd när jag kör och tittar ut och ser hur mörkt det är nu.. Det är något läskigt med mörkret som gör att man känner att man inte har kontroll på något konstigt sätt. Och det kanske inte är så konstigt att man kan bli trött och lite down när man ser prognosen för imorgon:

Fredag, 30 december 2016, Soluppgång i Kungsholmen, Stockholm 08:45 Solnedgång 14:57 (!)

 Men ändå är det så att det på något sätt förväntas att man ska hålla den där ”vinterhurtiga äppelkindsglada fasaden” och säga åh vad underbart med vinter och alla årstider har sin charm o.s.v. Det känns på något sätt tabu att säga att man inte gillar vintern och mörkret, som till stor del är fallet för mig. Fast självklart finns det finare, ljusare vinterdagar som kan kännas rätt ok för mig också.
Är hursomhelst fett tacksam att vi kommer åka en vecka till ljuset och lite mer värme här snart. I so need it! Extra mycket i år av någon anledning känns det som. OCH det kanske låter patetiskt/småbarnsfamiljsaktigt men en av de största vinsterna med att åka bort är att slippa alla tråkiga hemmasysslor som att laga mat, diska, tvätta och städa! I.o.m. att vi troligen knappt kommer lämna hotellet ändå med våra två små så har vi beställt all inclusive. Även om jag inte är den som bälgar i mig alkoholhaltiga drycker mm så gillar jag att slippa ta upp plånboken större delen av resan, slippa hålla på med notor, och bara ta för mig av vad jag vill när jag vill känns så skönt och lyxigt!
Så jag härdar ut några dagar till och inser att jag vill och behöver göra det till en del av min livsstil att göra resor, kanske t.o.m. jobba lite utomlands också så småningom.
Hur känner du inför vintern? Mår du bra i den här årstiden?