I ingenmansland

Lite tufft nu.. Befinner oss lite i ingenmansland för vi flyttade ut ur vår lägenhet i måndags och sedan dess har jag och delvis barnen bott ”i en kappsäck” p.g.a. att renoveringen av mitt radhus inte är klar. Puh! Börjar bli lite trött på detta.. känns som det aldrig tar slut. Men men tur att det blir fint i alla fall.. och det livar såklart upp att se vart det barkar om man säger så (ska försöka lägga ut bilder snart!). Men sedan i måndags har vi bott en natt på hotell, några nätter hos mamma och pappa och sen nu är vi inne på andra natten hos syrran. Himla tacksam ändå att jag har familj som vi kunnat bo hos!

Barnen med deras favorit-storkusin Lisa hos syrran i Storängen.

Lite skönt ändå har det känts samtidigt att inte behöva bo själv direkt de första dagarna jag inte haft barnen hos mig. De har bott hos Mange några nätter nu i helgen efter att jag haft dom i större delen av veckan. Och man vill ju nu inget hellre än att börja packa upp alla sina grejer och komma i ordning. Men men, det borde bli möjligt att i alla fall flytta in om några dagar – även om allt inte kommer vara helt klart. Det gör ju inget om hantverkarna jobbar på med lite grejer här och där i huset efter vi flyttat in. Och jobben utanför huset och i förrådet är ju inte så bråttom.

Min ”utmaning” just nu – Willle. Han har inne i (förhoppningsvis) en fas där han är vild som en jag vet inte vad och retas och testar hela tiden (som gör mig galen). Han gör illa Laura konstant också vilket är jobbigt. Och så ska man säga till men lagom mycket vilket inte alltid är det lättaste.. eller bara vara ”trög” och inte märka något alls (annars sägs det att man förstärker de beteendena man inte vill ha). Rätt knepigt minst sagt att veta hur man ska hantera det hela ibland..
Barnen myser framför TVn hos grandma och grandpa. Här åt de godis för jag såg faktiskt ingen utväg till slut när vi var själva hemma och de vägrade gå med till affären. Fick locka med att de kanske skulle få någon liten godisbit var.. Men det blev det utbrott i affären för att de inte fick nog med godisbitar.. Men det var en snäll östermalmsdam som också plockade smågodis som pratade lite med barnen och gjorde att det gick över till slut..
Laura min lilla bebis som det nu känns som har blivit så stor. Blev lite stött (samtidigt som jag var lättad) för hon sa att hon inte saknat mamma de två dagar hon varit hos Mange. Och han sa att hon inte alls skrikit och gråtit efter mig.. Jaja det är ju bra men men du förstår nog.
Lilla divan med pappsis 🙂 Hon är så otroligt bestämd och envis och hon får jordens utbrott när hon inte får som hon vill. Tyvärr har vi kommit på att vi verkligen inte lyckats lära henne ”ta ett nej” ännu.. om det någonsin kommer lyckas!?

Igår jobbade jag hela dagen i radhuset och visade ”grabbarna” som hantverkschefen säger, hur jag ville ha allt och vad jag ville ha hjälp med. Jag är lite smart nu. jag gjorde från början en deal med hantverkarna att typ allt skulle ingå i det stora renoveringsjobbet.. så de sätter upp TV-apparater på väggen, skruvar ihop barnmöbler, sätter upp gardinstänger etc. Mange tycker jag är lite överdriven att jag har kört slut på mig för att ordna allting, möblering m.m. så det mesta ska vara klart redan när jag flyttar in.. men jag tycker det är det absolut bästa. ”Gör det nu”-principen typ. Why wait? Jag kommer ju ha barnen mycket och massor att packa upp o.s.v. Men skönt nog har jag i helgen även gjort lite boostande grejer (det var faktiskt bra att hantverkarna inte skulle jobba idag så jag inte behövde det heller). Har i helgen varit på några andliga grejer, simmat, varit på bio och sen var jag ute och åt med en kompis också.

Det känns ändå som vi gjort helt rätt som separerat. Vi klarade uppenbarligen inte att bo ihop utan att bråka hela tiden och det är så skönt att slippa tjafsa hit och dit. Även om jag har barnen att ta hänsyn till kan jag nu göra som jag vill så mycket mer utan att behöva diskutera allt med någon annan. En otrolig lättnad, även om det såklart säkert kommer att kännas lite tomt också. Skönt ändå att jag och Mange nu när vi inte bor ihop kan vara bra vänner och det kändes bra att han var med på söndagmiddagen hos syrran ikväll (han skulle ändå lämna barnen här). Ja det blir nog bra allting känns det som kul nog och jag är himla pirrig och glad inför att få flytta in i mitt nyrenoverade radhus! 🙂 Imorgon ska vi skola in barnen på sin nya förskola i Neglinge, Saltsjöbaden. Det ska bli roligt.

Hoppas du har det bra i höstrusket. Kram