Känner mig ledsen och frustrerad..

Förstår mig inte på vissa människor. Jag har haft en vän i många år som periodvis känts som min absolut bästa vän. Vi har varit nära som systrar. Så mycket gemensamt har vi och jag tycker hon är en sån rolig person. Vi har kunnat skratta som galningar tillsammans åt livet och åt allt möjligt.

Men genom årens lopp har det många gånger blivit missuppfattningar mellan oss. Jag har oftast inte förstått någonting, men hon har blivit sårad/ tagit illa upp för det ena och det andra. Hon kunde ringa mig flera veckor efter händelsen som gjort henne sårad (när jag undrat varför hon varit distansierad) och tagit upp det hela med mig.. Ofta var det efter jag ringt henne och frågat om hon varit arg för något. Och när hon förklarat har jag blivit förvånad över saker hon tagit illa upp för och inte förstått hur hon kunnat reagera så.

Nu har hon tagit avstånd ifrån mig i närmare ett år p.g.a. en händelse som jag tyckte det var en vanlig diskussion, men som hon blev jätte ledsen för det har hon förklarat efteråt. Jag har försökt förstå fast det har varit svårt för mig. Jag har föreslagit många gånger att vi ska ses och prata om det hela. Men hon verkar inte vilja det. Varför kan man inte bara ha en öppen, rak kommunikation och reda ut saker och ting? Hon bjöd nyligen in mig till en social, lite mer distanserad grej som massa andra människor skulle komma på också.. men jag tyckte det skulle kännas konstigt att komma på det om hon inte ens vill träffa mig och prata.. Jag tycker det känns konstigt att gå ifrån att vara nära vänner till att vara ytliga bekanta på sociala grejer, skratta och bara låtsas som ingenting (om det nu var hennes tanke vilket jag gissar).

Det är svårt med relationer.. Men jag måste bara följa mitt hjärta och det som känns bra för mig. Om någon annan inte ”klarar av” mig, inte kan acceptera mig som jag är och inse att jag bara vill mina vänner väl så kanske det bara är att acceptera. Kanske bäst att bara inse att det blir för knepigt och jobbigt att umgås, eller att det inte går överhuvudtaget och istället odla de vänskapsrelationer som känns bra och bara flyter på lätt. Fast det är inte helt lätt när man är fäst vid vissa människor.

Eller vad säger du? Hur funkar dina vänrelationer?

2 thoughts on “Känner mig ledsen och frustrerad..

  1. Det där är så svårt. Hade en liknade grej fast det var jag som tog steget bort och tjurade i flera år innan jag tog upp telefonen slutade vara arg. Dock blev aldrig relationen den samma och jag saknar den så. Nu är det en lång historia bakom detta men ibland kommer man nog bara till ett stadie där ens vägar inte längre är parallella och ens värderingar skiljer sig åt för mycket.

    1. Ja jag håller med Johanna. Ok, tråkigt då. Men man får väl tänka att det är en mening med allt som händer.. Att ett nej till något är ett ja till något annat typ.. Men det kan vara sorgligt..

Comments are closed.