Kul, nu börjar det hända grejer!

Hela dagen gick åt idag till jobb med huset i skärgården. Jag och Mamuka som är hantverkare och byggchef på det här renoveringsprojektet träffades först på byggvaruhus och köpte in lite olika sorters färg som de behövde mer av. Vi köpte också in en del trälister och kollade lite på toaletter och lite annat smått och gott. Sen stack vi iväg till ett annat byggvaruhus för att hitta lite mer grejer och så åkte vi till ett kakelställe för att hämta upp de fina kaklet som jag beställt till köket.

Det är en rätt lång resa ut till huset, men himla vackert och jag och Mamuka samåkte i hans bil och hade intressanta diskussioner på vägen. Han är verkligen supertrevlig. Så glad att jag lyckats hitta och få jobba med en sådan bra, schysst hantverkare. Det var roligt se hur långt hantverkarna kommit i huset. En riktig omvandling hade det blivit, wow! Så kul!

Trappan före var målad i grönt. Inte jättefult eller så egentligen (om man är en ”grön människa”), men jag föredrar den vita färgen och för en försäljning så tror jag det är ett bättre val. Trappan blir mindre skrymmande i rummet och rummet ser större och luftigare ut. Jag tror vitt faller fler i smaken också.
Trappan efter. De hade visst fått måla den typ 4-5 gånger. Men visst börjar den bli fin!?
Köket före.
Köket efter – eller ja work-in-progress. Det röda taket har målats vitt, det nya köket ska in här till vänster och väggarna ska tapetseras med en ljus blå-beige tapet i skärgårdsstil (som föreställer träpanel typ). Den tidigare röda plastmattan har ersatts med en vit-matt-lackad ekparkett.
Allrummet före.
Och på väg att omvandlas helt.. Väggarna och snickerierna har målats vita. Furugolvet ska slipas och lackas i samma nyans som ekparketten i köket och de två små sovrummen. Taket lämnas som det är – vitbetsad furu.
Alla snickerier, fönster och altanen utanför målas i vitt.
I duschrummet har en del av panelen kommit upp. Ser otroligt bra ut måste jag säga. Ser precis ut som kakel! Och kostar en bråkdel av vad en badrumsrenovering från grunden kostar. Man fäster den här panelen direkt på plastmattan som var på väggarna. Så smart! 🙂

Idag fick jag också en homestaging till spikad. Ska måla lite och homestaga en 77 kvm stor, fin våning på Kungsholmen. Så kul att jag fått det jobbet! Och det ska bli så roligt att jobba med! Men får planera en del nu för att få alla jobb färdigställda i tid och så. So far har jag i slutet på mars och i början på april två homestagingar och så ska jag flytta ut alla mina grejer från lägenheten i Botkyrka också. Måste verkligen hitta ett nytt lager nu. Vill ha ett lite finare, mer organiserat lager än vad jag haft förr om åren. En typ av butikslokal vore lyxigt och då kunde man ha en kontorsdel också kanske så kunder bara kan trilla in från gatan. Alla tips av intresse! 🙂

Imorgon måste jag sätta mig och gå igenom Ribbing Stylings hemsida och bestämma vad jag ska rensa bort ifrån den ”gamla” sidan och vad som ska vara kvar och vad för nytt jag vill lägga till. Min hemsideskille har lovat att uppdatera min hemsida, bloggen och jobba lite med en ny Ribbing Styling-logga, nya visitkort, någon broschyr o.s.v. Det känns jättebra så här när jag startar upp firman på nytt.

Ok det var allt för idag. Hoppas du har det bra. Kom gärna med kommentarer här om du vill, Kram

One thought on “Kul, nu börjar det hända grejer!

Comments are closed.