Livet är rätt bra nu tycker jag..

Livet rullar vidare och jag har haft det ganska bra på sistånde tycker jag. Många spännande dagar med jobb i solsken med mina inredningsprojekt bl.a. i några villor i Nacka som jag hjälper till att renovera och inreda. Jag åker runt i stan och letar fina möbler, köper in material på byggvaruhus, träffar trevliga kunder och hantverkare för avstämningar o.s.v.

Idag har jag mött upp mina trevliga kunder Marie och Peter för att diskutera golvläggning, möbler, gardiner e.t.c. till deras fina nya hus i Nacka.
Jobbet går framåt hela tiden. Här är det stora badrummet på tredje våningen i huset.
Vi har planerat hur kaklet ska sitta i köket. Vi har kommit fram till en slags förskjuten ”tegelsättning” som jag tror blir jätte fin med deras speciella lila kakel.
Jag provlägger ut ett mönster med kaklet.
Att mitt jobb är så fritt har såklart många fördelar när jag nu har småbarn. Laura var lite förkyld så då kunde hon följa med mig till lite inköpsställen. Det var fint att få umgås lite extra med henne.
Den specialbyggda sängen kommer bli urmysig i Marie och Peters son Leos rum.
Underbart för övrigt att våren nu verkligen är på gång. Det här är på min tomt! 🙂
Lite spännande – det är ju min första vår här och jag vet inte exakt vad som kommer växa upp i rabatterna. Men mannen som sålde huset till mig verkade ha rätt gröna fingrar.

Förutom jobb har jag för övrigt blivit inröstad i styrelsen i vår samfällighetsförening här i vårt radhusområde. Jag ska vara i trädgårds- och nätverksgruppen. Det ska bli kul för jag kommer lära känna många här och så tror jag jag kommer lära mig mycket om allt möjligt. Förra året åkte styrelsen på en resa till Rom och i år blir det något annat kul resmål. Roligt att lära mig mer om trädgård – det behöver jag.. Ska försöka ta hand om och fixa lite på min egen tomt också såklart. Har spanat lite på lounge-grupper här i veckan. Åh, ska bli så mysigt! 🙂 Ser så fram emot min första vår här i Saltsjöbaden!

Lutar åt att det blir någon grupp åt det här hållet! I like it a lot – cozy! 🙂

I övrigt har jag umgåtts sen del med vänner och haft kul och det har varit intensivt med barnen som vanligt. Idag var det näst sista gången på min ”föräldrarkurs”. Lite tråkigt att den tar slut. Det har varit himla givande att lära mig mer om hur man kan få livet med barnen att bli lite lugnare och fredligare. Mycket uppskattat och kändes bra att få dela erfarenheter med andra mammor i liknande situationer. Man märker att vi har gemensamt att tycka att föräldrarskapet är underbart men också en utmaning verkligen. Men jag tänkte försöka få vår ”mamma-grupp” att leva vidare genom att ta telefonnummer till de andra mammorna och bjuda hem dom. Lite nya erfarenheter i och med att de flesta i gruppen är invandrare. Minst en mamma är muslimsk (och hon bär slöja), en annan är rysk som haft en stenhård uppväxt, sen är de andra som ser ut som typ iranier kanske, vet inte. En del verkar tyvärr råkat ut för våldsamma män. Bra att umgås över kultur- och nationalitetsgränserna och häftigt hur jag märker att vi är väldigt lika. Vi är alla mammor som tampas med våra barn, våra tillkortakommanden m.m. och fint att känna att det finns så mycket kärlek i oss som kommer upp när vi lyssnar och känner igen oss i varandra.

Imorgon ska jag fixa påskägg till barnen och slå in lite små presenter som de ska få i sina ägg. OMG, de är så excited över att ”The Easter bunny” kommer! Gulligt hur de tror på allting fortfarande! Det ska bli mysigt att fira påsk på Vindö med barnen och storfamiljen. Ok, hoppas du får en fin påsk nu! Kram