Njuter, känner tacksamhet och gör nya insikter

Syskonen på vår lilla tomt. Bakom ser ni förrådet som jag gjort om till ett mysigt rum och hyrt ut (fast inte just nu). Nya lounge gruppen skymtar fram också..

Ja nu var det ett tag sen jag bloggade igen.. har velat länge men inte hittat tiden.. Är inne i en rätt bra period. Äntligen är det verkligen vår (nästan overkligt efter denna extrema tortyr-vinter).. och jag njuter jätte mycket av det! Känner tacksamhet att jag nu bor i ett hus med barnen. Det är så mysigt och nu har grannarna kommit ut mer och är mer sociala. Det hjälper nog också att jag nu är med i vår samfällighetsförenings styrelse här.

Wow vilken skillnad och att kunna börja morgonen med frukost ute i solen till fågelkvitter (istället för inomhus framför godmorgon-TV)!

Alltså jag har lärt känna fler folk såklart och så tycker jag att mina grannar pratar mer med mig också. Är med i trädgårds- och nätverksgruppen. Himla bra för jag har redan fått lära mig en massa om våra gemensamma områden, träd, odlingar och om hur man t.e.x. ska beskära buskar etc. Bra för mig som typ inte kan mycket alls om sånt.

Så fritt i.o.m. att barnen kan springa ut och leka själva utanför huset medans jag gör annat i huset.

Jag har ju en liten trädgård nu så jag vill lära mig. Har (förvånande nog) jobbat mycket i min egen trädgård på sistånde också. Jag tycker faktiskt att det är ganska skönt att jobba lite med kroppen och underbart att vara ute så mycket. Och så var det väldigt välbehövligt! Mycket stök i trädgården fortfarande kvar efter renoveringen och såklart massa löv och annat som måste rensas bort ifrån rabatter o.s.v. Barnen och jag var ute i stort sett hela lördagen och de fick hjälpa till i trädgården också. De fick små garden gloves och fick kratta m.m. Självklart ville Wille ta över sekatören helt och det är ju såklart inte ett helt klockrent verktyg för en 4-åring.. men men. Underbart nog har jag också fått hem min mycket efterlängtade lounge soffa! Har alltid velat ha en och nu är den på plats.

Christina i min nya favvo-soffa.

I helgen kom Christina över på brunch med två av hennes barn, så vi invigde den då :).

Christinas dotter Isabella lekte så gulligt med Laura och Laura var in heaven! Jack och Wille har verkligen hittat varandra.

Det var min barnhelg och jag tyckte det gick över förväntan bra ändå måste jag säga. Wille och Laura är i gulliga åldrar nu och det är kul att man kan ha mer och mer diskussioner med dom och de förstår rätt mycket.

Laura, mammas lilla gosiga princessa Netflixar i mammas säng.

Men i slutet av helgen var jag verkligen ”slut som artist”.. och blir nästan bakis efter helgen, för att de ändå är så förbaskat intensivt. Det blir stressande i och med att de hela tiden vill prata och ha min uppmärksamhet, ha saker, undersöker allting, gör de de inte ska.. Wille ger sig också på Laura rätt mycket – slår eller retar henne eller you name it.. Jag får hela tiden släppa det jag håller på med och ”släcka diverse bränder”.. Ibland bara måste jag säga att ”nä nu får ni titta på TV eller IPAD. Alltså till alla perfekta föräldrar out there (som tycker barnen aldrig ska titta på något) säger jag att jag måste få ett break någon gång! Anyway, nu har jag fått ta igen mig i några dagar och känner mig hyfsat uppladdad igen för att ha barnen några dagar igen. Det känns verkligen lyxigt att få flera dagars 100 % break ifrån barnen också efter de intensiva barndagarna.

 

Här är jag med mina fina kunder Marie och Peter i deras nya villa. Den börjar bli hur fin som helst!

I övrigt jobbet rullar på och jag har många roliga inrednings- och renoveringsuppdrag nu. Det är jag också såklart väldigt tacksam för. B.l.a. jobbar med renoveringen och möbleringen av den stora villan i Nacka Strand.

Idag hade vi möte för att stämma av en del angående inköp av möbler, bygge av staket utanför huset m.m.

Jag har hjälpt en väninna med hennes heminredning och i veckan ska jag på besök hos en granne som vill bygga en altan med blomlådor omkring och spaljéer med växter. Det blir nog ett kul projekt också. Jag är på rätt plats och gör det jag älskar att göra (som jag affirmerat mycket). Och jag känner kul nog att det är så nu.

Sen kan jag tänka mig att också ta upp mina workshops inom självutveckling etc igen så småningom. Ikväll hade jag ett häftigt samtal med en kvinna – en vän kan man säga som haft det tufft sedan en av hennes sönder gick bort. Men hon sa att hon när hon varit riktigt deppig fått upp mitt ansikte framför sig på gatan som sagt: ”AFFIRMERA!” ha ha, och då hade hon börjat affirmera och mådde nu tack vare det mycket bättre. Coolt. Hon sa också att hon pratat med denne son som hon sa hade ”gått över” typ till andra sidan genom ett medium.

Gospelkören har gjort att min lyckonivå höjts också tror jag. En rolig gemenskap och underbart att få sjunga och njuta av underbar musik. Lite lustigt 3 personer (av 6 totalt) är nu med i kören. Jag, mamma och nu syrran Kicki också. På lördag är det Kulturnatta – konsert med kören i Immanuelskyrkan kl. 20.00 – tips förresten. Kul nog kommer några kompisar dit och så ska vi gå ut vidare i kulturnatten efter. Kul att göra något nytt.

Har kommit på att jag kan falla in i att tänka (lite omedvetet) att jag ska klara mig själv.. och hör inte av mig till vänner och så.. Men insåg det ikväll så ringde en kompis och så hade vi ett jätte fint samtal och så ska vi ses i helgen. Jag tror på att vi ska dela sker med varandra, speciellt det som är jobbigt, för då lättar det. Inte bra att bara hålla saker inom sig själv.

Jag har varit hos min alternativ-läkare Laura igår. Det är så himla rogivande att gå dit. Hon balanserar ut min kropp och helar olika organ o.s.v. och det är healing i sig att bara få prata med henne också i en timme. Jag känner att jag blir mer harmonisk och mer avslappnad av att gå dit. Hon jobbar mycket med stressen i kroppen också – typ roten till allt ont enligt de mer andliga. Hoppas att behandlingen kommer att funka – vill ju bota min kattallergi..

Och har nu satsat rätt mycket för att lyckas. Och detta med att sluta med gluten tycker jag har varit rätt jobbigt.. Och inte har jag fått ner i vikt av det heller (som jag trodde). Blev i alla fall glad för hon gav mig en stor komplimang. Hon sa att jag var mer amerikansk än svensk (och mer amerikansk än henne) för jag var inte så ängslig som många svenskar är. Hon menade typ att svenskar är oroliga för hur de uppfattas så de blir lite reserverade o.s.v och att jag var mer öppen och säger saker rakt ut. Hm, delvis kanske det stämmer fast inte helt.. för jag kan vara nojig för att folk inte tycker om mig o.s.v och vara osäker också på flera sätt.. ja ja kul att höra ändå.

Oj, hög tid att lägga mig, nu blev det sent igen.. Imorgon ska jag plocka upp min kund Marie och vi ska titta på gardiner tillsammans. Det blir kul. Ok, god natt!