Må detta funka!

Crazy stuff haha. men funkar det så why not! 🙂

Spännande grejer på gång. Jag håller på att försöka bota min kattallergi och har gått till en Bioresonans-klinik. Jag vill gärna kunna skaffa katt. Love them, alltid gjort det Jag blev allergisk i tonåren antagligen för att jag mer eller mindre alltid hade näsan i en katt när jag växte upp. Vanliga läkare verkar inte kunna hjälpa till. Måste erkänna att jag var mycket skeptisk när jag fick hålla små guldklot och så mätte alternativläkaren utfallet – hur min kropp ”resonerade” i förhållande till olika ämnen. När min kropp var känslig mot något svajade som ett fiskespö i guld som hon höll mera upp och ner medans hon tryckte på olika knappar på maskinen ni ser här. Men jag försöker hålla ett ”open mind” i och med att jag har vänner som hjälpts med sina allergier med hjälp av denna metod (som rekommenderat den till mig).

Under en månad eller längre, kommer jag få olika behandlingar för att balansera upp min kropp och frigöra en del blockeringar (om jag förstod det rätt) och så har jag fått droppar av destillerat vatten som jag ska ta morgon och kväll. Under behandlingsperioden så måste jag undvika de ämnen som jag tydligen var känslig emot i min kost – dessa kan vara som triggers för min kattallergi. Jag var visst känslig mot gluten – alltså inte helt glutenintolerant, men känslig. Så det ska jag nu undvika i en månad eller längre – jobbigt! Tyvärr var det inte ”bara” t.e.x. vete eller så. Gluten finns ju i sjukt mycket har jag lärt mig nu. Men det känns även skönt att detoxa sig ifrån gluten, vitt mjöl etc nu en period. Annars har jag typ noll motivation att göra sådana hälsosatsningar.. men nu har jag ett mål – att lyckas med den här behandlingen. Det blir ju att undvika kakor, bullar, allt bröd nästan, vanlig pasta o.s.v. Blir säkert en del sidovinster av det. Ska undvika citronsyra (som kan finnas i en hel del livsmedel också) och aspartam också. Det känns väl inte så svårt. Bara knepigt om man äter ute eller på bufféer o.s.v., att behöva fråga om citronsyra finns i maten. Nu ska vi på en finlandsbåtskryssning i helgen, så det blir att hålla tungan rätt i mun på bufféer o.s.v. Wish me luck!

Barnen i samband med sin skridskodebut häromdagen.

Annars har det gått från att kännas bättre med barnen (i helgen) till att kännas tufft igen. Det blir bråk och skrik för de vill inte göra det de bör göra. Inte sätta på sig jackor, overaller, inte tvätta händerna, inte gå och lägga sig, inte ta av sig smutsiga dagis-kläder eller sätta på sig pyjamas, inte ha blöja på kvällen, äta fler mackor när man redan lagt undan allting, titta på IPAD/TV för mycket, köpa toys, de vill ha juice (när de redan fått i sig för mycket socker), inte sitta på sin ”junior chair” utan sitta på vanliga stolar (så de förstör tyget), inte äta ditt eller datt, inte duscha, leka som galningar vid matbordet, stå upp på stolarna vid matbordet, inte själva bära sina overaller de vägrat sätta på sig på väg hem… Ja listan kan göras hur lång som helst.

Det är väl mest Wille som stretar emot det mesta nu. Laura är lättare och säger ja till att göra mer saker direkt (fast hon kan också bli galen om hon inte får som hon vill ibland). Det blir att jag då måste tvinga (Wille främst) att typ byta om, tvätta händerna m.m. m.m. Och så skriker han och gråter och låter helt hjärtekrossad. Och man undrar om man göra fel, men jag tror nog inte det. Det lättaste som mamma vore att alltid säga ja till IPADen, låta dom äta precis de de vill o.s.v. Men det skulle inte vara snällt mot barnen (väl?). Ibland kan jag fundera i och för sig. Vore det mer harmoniskt, lugnt att inte sätta lika många gränser som förälder – för att då slippa massa skrik och bråk och att barnen blir ledsna och känner sig (säkert) nedtryckta, kränkta? Hm vet inte, men inte är det lätt alltid i alla fall. Den saken är säker.

Jag går ju fortfarande på min föräldrarkurs. Den känns givande. Hoppas man kan få lite mer hjälp med sånt här de gånger som är kvar. Terapeuterna som leder säger att vi ska gå in mer och mer på hur vi reagerar och agerar gentemot barnen nu. De ska ta upp ”time-outer” och då är det inte för barnen utan vi vuxna som ska typ gå in på toaletten och räkna till tio för att inte bli för arga t.ex. Det ska bli givande att få lära mig lite mer om det. Ja ja, man får som mamma bara ta nya tag hela tiden. De behöver ju en hela tiden. Ska ha barnen imorgon och lite på lördag också, fast det egentligen är Manges helg delvis för jag ändå tyckt det varit så jobbigt att vara ifrån barnen för länge och så är vi bjudna på kalas här i saltis. Det blir roligt för barnen och kul för mig att träffa lite andra föräldrar i vår nya ort. Hittills har det inte varit så många kalas här. På essingen tyckte jag att det var hela tiden.. men men det kommer väl. Ok, hög tid för bad, sömn o.s.v. Hoppas du har det bra, kram