Make-over – Work in progress! :)

img_7154

Jobbat med mitt renoveringsobjekt idag. Varit ute på byggvaruhus igen och träffat hantverkarna, köpt in färg, gipsskivor (till de två nya sovrum som ska byggas i lägenheten), skruvar, ”pocket-karmar” till skjutsdörrarna som ska vara till de nya sovrummen mm. Regnigt och iskallt i hallen där man hämtar gipsskivor osv och lång väntan.. Tålamodsträning. Vi fick os i.o.f.s. ett gott skratt när vi kom fram till att min byggchef Samir kommer ifrån samma land som ”Borat” d.v.s. Kazakstan 🙂 Började asgarva när vi pratade om scener i hans film 🙂 Jag trodde typ det var ett påhittat land, inte ett som finns på riktigt. Samir berättade att Borat tydligen är landsförvisad nu p.g.a. de filmer han gjort osv (bor numera i Hollywood).

Åkte med sen och kollade hur det gått i lägenheten. De har rivit flera väggar, hela köket och fått bort all gammal färg/ tapeter osv. J-klar vilken förändring! Över förväntan, så kul, det verkar bli jättebra! 🙂 Den här lägenheten var inte självklar, vad man skulle göra med den. Det gick inte att ta bort väggen mellan kök och vardagsrum (som jag oftast brukar göra) t.ex. I den här lägenheten fick jag fundera ett varv till på hur man skulle få upp värdet på lägenheten. Det var en onödigt stor hall – där har jag valt att bygga ett litet sovrum och vardagsrummet delas också av så det blir ett sovrum/arbetsrum till där. M.a.o – jag gör om en 2.a till en 4:a. Även om öppen planlösning är en trend på bostadsmarknaden så är även fler rum en trend. Det inte ovanligt med 3:or på 50 kvm t.ex.

Öppningen till köket ifrån hallen har öppnats upp.
Öppningen till köket ifrån hallen har öppnats upp.
Hallen in till köket och vardagsrummet före rivningen.
Hallen in till köket och vardagsrummet före rivningen.
Hallen efter rivning av garderober och en klädkammare. Här ska det bli ett nytt litet sovrum.
Hallen efter rivning av garderober och en klädkammare. Här ska det bli ett nytt litet sovrum.
Min byggchef Samir mäter hallen, planerar för det nya sovrummet som ska blir där.
Min byggchef Samir mäter hallen, planerar för det nya sovrummet som ska blir där.
Hallen före rivning av garderoberna och klädkammaren.
Hallen före rivning av garderoberna och klädkammaren.
Köket efter rivning av det gamla köket som var brunt och på både höger och vänster sida av rummet. I det nya köket blir det bara en kökslänga på vänster sida, sen öppet på andra sidan med bardisk. öppna hyllor osv.
Köket efter rivning av det gamla köket som var brunt och på både höger och vänster sida av rummet. I det nya köket blir det bara en kökslänga på vänster sida, sen öppet och luftigt på andra sidan med bardisk. öppna hyllor osv.
Gamla köket före rivning. Väldigt smalt i.o.m. att är på två sidor av rummet.
Gamla köket före rivning. Väldigt smalt i.o.m. att är skåp och vitvaror på två sidor av rummet.

Det är alltid ett moment av ”gambling” i det här och jag är en gambler – d.v.s. jag tar risker. Man måste våga ta risker i livet för att vinna. Hittills har jag i stort sett bara vunnit på att följa min intuition och ta de risker/ beslut jag måste. Framgång kommer av att ”tänka out-of-the-box – om man tror själv att det kan lyckas och är möjligt – så är det det. Många vågar aldrig ta risker och därför blir de inte så framgångsrika heller.

Ska bli spännande att jobba vidare med det här renoveringsobjektet. Massor med jobb kvar. Närmast måste jag hitta badkar, tvättmaskin, torktumlare, handtag till köket, blandare till köket, klinkers i badrummet, lister osv osv.. Så jag har att göra! 🙂