Mamma, människa, tankar och känslor

image

Tänkte bara checka in med er lite ikväll. Det är som vanligt intensivt med barnen. Jag försöker vara en så snäll och lugn mamma jag kan.. men tålamodet kan ju tryta ibland. Barnen är som jag skrivit om förut inne i otrolig trots-fas båda två. Det är nästan bäst att ta det som ett skämt, typ skratta åt det – när det är så mycket nej nej nej och jag vill inte hela tiden.. 🙂

I och för sig är det mycket de vill och säger ja till också om man ska se det ifrån den andra synvinkeln. Barnen sjunger gulliga små sånger och ramsor de lärt sig på dagis och de älskar att bygga med Lego. Laura speciellt är så tidig med språket att man får små kickar av att höra nya ord och meningar hon lärt sig hela tiden. Wille och Lauras favoritlek är lustigt nog att ha ”tea-party” som de kallar det. Jag köpte en liten teservis till Wille när han fyllde 3 år. Jag tyckte den var rätt dyr, men det var verkligen värt det, för de har lekt så otroligt mycket med den. Det blir ett riktigt vattenparty och väldigt blött, men det gör inte så mycket.

image

På kvällen gick jag iväg någon timme på ett andligt möte med ”sharing”. Det var givande som vanligt och man helas och lär sig mycket varje gång när man får lyssna till när människor öppnar sina hjärtan på det sättet för varandra. Så befriande att alla pratar en och en, ingen avbryter varandra och alla som vill får säga vad de vill. I livet i övrigt på middagar o.s.v. är det ofta så att människor avbryter varandra mycket, en del pratar väldigt mycket och andra känner att de inte får komma till tals och att ingen lyssnar på dom. Jag kan verkligen rekommendera att du hittar ett sånt forum eller så kan man starta en s.k. ”sharinggrupp” med vänner själv och boka in träffar där man lägger upp det på det här sättet.

Blir lite ledsen ibland när jag umgås med någon som jag känner inte riktigt lyssnar när jag pratar, som inte är riktigt ”närvarande” fast man är tillsammans. Jag får lite ont i hjärtat av det och känner mig osedd o.s.v. men försöker tänka att den personen har en massa saker i sitt huvud, problem som hen håller inom sig eller ohanterliga känslor så hen inte kan vara närvarande.. försöker m.a.o. inte ta det som att jag inte är viktig, att den personen inte tycker om mig o.s.v.. men men det är inte alltid jättelätt.

Ok det var en liten update ifrån mig. Hoppas du mår bra och tar hand om dig själv. Ge gärna någon kommentar här om du vill. 🙂