Mys men även utmaningar!

Nyårsfesten

Jahapp nu är snart julen slut. Nyåret avklarat och allt. Var på ”vuxenfest” alltså utan barn för första gången på många år. Det var kul. Jag har ju varit så mycket med barnen hela julen ändå. Nyår blir ju allltid lite svårt att fira med barnen i och med att de inte orkar hålla sig vakna till 12-slaget och så. Lite besviken blev jag i och för sig på att de flesta på nyårsfesten jag var på gick hem kort efter 12-slaget. Skumt.. Vi var i och för sig några som satt kvar och snackade och jag skrattade halvt ihjäl mig åt min asroliga tjejkompis. OMG, hon är SÅ KUL! 🙂 Hon har kört några stand-ups och borde helt klart göra fler tycker jag.

Annars har julen varit bra. Mysigt att fira ute på Vindö med storfamiljen, även om det kunde vara lite intensivt också. Skönt att bara åka iväg och släppa hela sitt ”lilla liv” ett tag och ingå i ett större familje-sammanhang ett tag.

Här pysslar Laura och Wille med deras favvo-storkusin Lisa.
Dagen före doppardan. Det blev en del paket..
En klase av kussarna som var där (och syrran skymtar lite där bakom).
Laura slappar framför TVn lite.

Rafs rafs klapparna öppnades fort.. Vi hade en väldigt gullig liten tomte – syrrans 12-årige son Markus gjorde en jättebra insats.
Jag och min lilla älskling Laura (med ett gäng gosiga klappar) som jag inte kan pussa nog på 🙂

På juldagen var vi bjudna till Olle, Manges bror i Djurholm. Det var en jättefin, god och trevlig middag och kväll vi fick hos dom. Det kändes lyxigt att bara komma till dukat bord i och med att vi på Vindö alla hjälps åt att laga mat o.s.v. Manges mamma övertalade mig att jag skulle komma med även om Mange och jag separerat och det kändes jättebra att jag följde med.

Wille bondar med kusin Tindra på Manges sida.

J-klar vad det är utmanande med barnen nu. Alltså man tänkte att det skull bli lättare när vi nästan börjar tycka att vi kommit ur de minsta småbarnsåren.. Men ojoj vad barnen nu testar en på alla vis.. vet inte om det är en ny trotsålder på gång. Mest Wille men även Laura har t.e.x. börjat retas hela tiden med att härma allting man säger. Oj, vad det kan reta gallfeber på mig. Och de vill sällan göra det man själv tycker att vi ska eller måste göra. De vill ha saker hela tiden eller göra precis de de vill nu, nu, nu. Det är tjat om godis, söta drycker, köpa leksaker, gå till olika ställen – ja det är urjobbigt.. Blä, giv mig tålamod och styrka att hantera detta! Nu känns det lite extra jobbigt i och med att jag ska ha barnen själv nu framöver på vår resa med storfamiljen till Gran Kanaria. Jaja, jag får väl säkert lite hjälp av familjen också..

Den lille man ser väldigt oskyldig ut.. men är han det? Hm inte om man frågar mig..
Ibland är det så tråkigt väder så vi åker till någon galleria. Här är barnen i lekrummet. Jag älskar gallerior och shopping och att gå och fika (även om det inte blir så relaxat med barnen alltid).
Har tagit oss ut en del också såklart. Bra med barn att man tvingas ut i alla väder ändå. Man behöver ju vara ute i dagsljuset för att inte bli för trött även om vädret är tråkigt.
Var i MOS och shoppade en mellandag och hittade då lite nya extra fina kläder till barnen (från MOLO).

Ja, jag hoppas att de blir lite snälla mot mig nu på resan – att de inser att Mange inte kommer vara där, att det kan bli lite tufft för mamma att rodda med allt. Alltid lite nervöst med resor, hotell med massa pooler o.s.v. Men jag kan bara göra så mycket jag kan för att skydda dom från alla faror och hoppas att det räcker. De får nog gå imorgon lite på förskolan så jag kan ordna med packning och ladda upp mig själv mentalt/ andligt inför resan. Det ska i alla fall bli underbart med lite semester, sol och värme nu innan våren drar igång med allt jobb. Jag har kul nog många jobb inbokade redan nu. Det är många kunder jag hjälpt med inredning nu före jul som vill ha fortsatt hjälp i januari och en del nya stora projekt som drar igång. Ok god fotsättning på det nya året så hörs vi! 🙂