Några kultiga stylisttips

images

 

 

 

 

 

När jag jobbat med personlig shopping och rekommenderat vilka klädmodeller mina klienter passar bäst i har jag delvis använt mig av teorier ifrån den kultstämplade boken Color Me Beautiful av Carole Jackson. Jag tycker faktiskt att teorierna i den här boken fortfarande stämmer rätt bra. Här är några exempel:

img_6318

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om du är lite mer bred/ fyrkantig upptill: Välj inte en halsringning som den på den översta bilden. De två nedre bilderna visar necklines som är mer smickrande för dig. Jag brukar själv välja dessa två. De är snygga om man är lite mer bystig och har breda axlar. Jag brukar också undvika alltför stora mönster och utstickande applikationer iom att jag har denna form.

img_6411

Om du har smala eller sluttande axlar välj inte en smal, djup u-ringning, eller en alltför högt upp (de två översta bilderna). Välj hellre en bred, lite lägre neckline som på den nedersta bilden som drar blicken utåt sidorna.

Om du känner igen dig i denna figur välj gärna stora mönster, utbuktande detaljer på dina toppar. Axelvaddar och puffärmar är såklart också fint på dig.

Inte något som är hugget i sten eller något som inte har några undantag, men lite kul teorier i alla fall 🙂

One thought on “Några kultiga stylisttips

  1. Bra tips och blev så tydligt med bilderna ?. Mer sånt här!

    Kände verkligen igen mig i den med smala axlar! Det stämmer verkligen med vad jag passar i och inte.
    Kram

Comments are closed.