Nyårsdrama!

Gott nytt år önskar jag dig! Det känns alltid som någonting fint och som en nystart när ett nytt år börjar. Det blev en rolig, men lite rivig och högljudd nyår för oss. Vi firade med att laga om äta middag ihop med en annan barnfamilj. Det var himla trevligt, men jag måste säga att det blev inte många minuter man kunde sitta ner (när barnen inte tittade på TV eller IPAD).

Wille blev sjövild och sprang omkring och ”sköt” bl.a. mycket på Laura som började gråta flera gånger och han var också uppe på bordet och härgade. Vid ett tillfälle började Willes hår brinna av ett ljus som stod på bordet. Lite läskigt men vi kunde snabbt släcka ”branden”. Rätt otroligt vad som kan hända! Numera skulle det nästan inte gå att fira nyår med några andra än en annan barnfamilj i samma situation.

Efter varmrätten mutades barnen med IPAD så vi kunde få lite mer lugn och ro och prata.

Vid desserten kutade man fram och tillbaka för att hämta grejer och hålla barnen i schack hela tiden.. Och det blev nästan komiskt när barnet ifrån den andra familjen var ledset och skrek mycket och mamman försökte vagga för att trösta, Wille gapade om att få mer choklad och försökte lägga sig på bordet för att nå att ”sno” mera (fast vi sagt nej till det..) Samtidigt ser jag Laura börja sätta något i halsen, hon hostar och hostar och börjar sen kräkas mitt när vi äter dessert.. på bordet och på sin klänning och inför våra gäster.. Ojoj det tog nästan priset! Fattade ingenting. Nog för att hon var förkyld men förstod inte varför hon kräktes.

Sen blev det bestämt att våra gäster skulle åka hem ca 22.30 p.g.a. att de glömt en vällingflaska som deras son ville ha (han vägrade våra – fel färg ). Men så blev det i alla fall lite kul för barnen med fiskdamm innan de åkte hem. Deras lille son och våra barn sken upp som solar! 🙂

Himla gulligt att våra gäster ordnat med fiskespön, fina presentpåsar m.m. till alla barnen. Wille som aldrig fiskat i fiskdamm var som i himlen. Han har aldrig fiskat vanligt heller men har pratat om det jättemycket att han vill göra det. Vet inte var han fått det ifrån, men men 🙂

När våra gäster gått och vi diskat lite och lagt barnen så gick jag och Mange ut själva – några hundra meter till vattnet, kollade på lite fyrverkerier och skålade på 12-slaget. Där var det massa folk uppklädda till tänderna i kostymer och högklackat som var rätt fulla o.s.v. Så jag tänkte vilka olika liv man kan leva.. och så mindes jag de många år man varit utan barn och gått på såna fester och frusit och skålat på 12-slaget – ibland lycklig och ibland olycklig. Känns ändå bra med ett nytt år. Jag hoppas och tror att det kan bli ett bättre år än det som gått.