OMG Mirakel händer! :)

Jag har nog inte berättat det för de flesta av er men de sista ca sex åren har jag haft mycket problem med Rosacea och troligen en annan hudsjukdom (Perioral Dermatit) som gett utslag runt munnen och ibland runt ögonen. På bilderna här har jag ju smink och ibland har jag fått retuschera dom också p.g.a. mina hudproblem.

Häromdagen tänkte jag nej nu har jag fått nog, min hy såg så illa ut att jag ville undvika träffa människor o.s.v… så jag tänkte nu hämtar jag ut antibiotika mot det som jag skulle äta i 3-4 månader ! (en typ som man inte får äta när man är gravid så verkar vara starka grejer). MEN då gick jag först på en andlig grej jag brukar gå på ibland och träffar där en tjejkompis som säger att hon haft samma problem som jag tidigare men hennes hy har blivit perfekt p.g.a. en kräm som hon börjat smörja in sig med morgon och kväll.

Jag tänker först att nej det här kan inte stämma en fet kräm som egentligen är till för att smörja in riktigt torr hud som på armbågar m.m. Men som tur är har jag ändå lite av ett ”öppet sinnelag” (även om jag tyckte det lät galet) och tänkte va fasen jag har väl inget att förlora. Så jag gick och köpte den ”antroposofiska” krämen hon gav tips om. Jag började smörja in ansiktet med den efter jag rengjort mig morgon och kväll OCH det verkade funka på en gång!!!??? Helt otroligt! Hon sa det att hon kunde se på min hy att den var väldigt torr. Precis tvärtom det man trott att sådana ”vuxen-finnar” som Rosacea är ska torkas ut och att det är ett tecken på att man har fet hy. Jag har aldrig haft finnar i hela mitt liv förrän i vuxen ålder och har alltid haft väldigt torr hy, så tyckte det vara konstigt att jag helt plötsligt skulle ha fått fet hy, men jag tänkte att ja det är väl så.. och nu får jag akta mig för feta krämer..

Vågar inte helt ”ropa hej” än MEN DET VERKAR FUNKA! Det har bultat och kliat i hyn mycket precis som det gör när sår läker. Jag har inte perfekt hy direkt än men WOW det är SÅ MYCKET BÄTTRE!!! 🙂 Jag återkommer med namnet på krämen om någon skulle vara intresserad. Åh vilken lättnad om jag har hittat lösningen på det här problemet! Jag kommer vara för evigt såld till antroposoferna sen 🙂 (De finns mycket i Järna och har t.ex. Vidarkliniken där.)

2 thoughts on “OMG Mirakel händer! :)

Comments are closed.