Semester, Ängsbacka, Skärgården, barn..

Jag på Ängsbacka före mitt sånguppträdande för flera 100 pers (blev sminkat med glittersmink innan) 🙂 Kul att vara med och bidra lite.

Nu sitter jag här mitt i denna värme-bölja-sommar med stängda dörrar och AC på järnet. Man kan ju tro att man är utomlands eller något. Älskar ju sommar, men gillar också att det brukar vara svalare ute än inne i Sverige. Att man alltid kan gå ut och svalka sig på kvällen eller öppna ett fönster så blir det svalt direkt.. Är verkligen en bastu på övre plan i mitt hus. Tur att jag har luftvärmepump med AC i också (fast bara på nedre plan..) Men men ska inte klaga. Vintern är ju inte så rolig i längden heller precis..

En del av kidscamp på Ängsbacka. Jag kommer nog ta med barnen om jag åker nästa år. 

Har haft en del semester redan nu. Vi åkte ju en vecka till Grekland när jag tycker det är precis lagom varmt – i slutet av maj. Det var en rolig men intensiv vecka med Wille och Laura plus en kompis med hennes barn och några till. Sen var jag en knapp vecka på Ängsbacka. Den gjorde mycket nytta. Jag kom ner i stressnivåer, lyssnade inåt och fick ut/loss mycket känslor som hade satt sig fast i kroppen.

Välkomstceremonin på Ängsbacka.

Den vegetariska maten är väldigt nyttig och man rensar ju ut kroppen på insidan också. Men första dagarna blev det lite tufft för magen med alla halvråa grönsaker etc, så det var lite jobbigt.  Men sen andra halvan av veckan var det som att man rensat ut gammalt kött och annat som suttit fast och då kunde man ta in vegomaten smidigt. Magen blev lugn och mycket mindre svullen. Ingen alkohol finns där heller vilket jag tycker är skönt. Alla festar ändå. Dansar som galningar på danser, sjunger med på konserter, uppträder på öppen scen etc. Och det är ju massa mingel och möten med människor hela tiden. Skönt att ingen är påverkad av något. Umgicks en hel del med min kompis Eva som bor i Kenya och hennes vänner – ett indiskt par från Indien som också bor i Kenya. De är roliga. Det var mycket som var nytt och ovant för dom som är vana vid Kenyansk/Indisk kultur. T.e.x. bada bastu med det motsatta könet var en upplevelse för dom såklart 🙂

Barnen på stranden på Vindö nära där vi bor. Bra att det är långgrunt.

Nyss var vi en vecka i skärgården. Det var himla mysigt och jag är tacksam att mamma och pappa har det stället som vi alla kan komma till. Det finns en sandstrand som är perfekt för barnen och de har simmat som galningar. Det går verkligen framåt med vattenvanan och simningen. Jag har övat jätte mycket med speciellt Wille (känns som Laura är lite för liten). Wille tar stora fina simtag nu och kan rätt mycket koordinera armar och ben (inte alltid). Gud vad skönt det ska bli när de lärt sig simma. Jobbigt att ha örnkoll hela tiden på dom nu..

Tyvärr var inte vi på Vindö samtidigt som syskonen.. men hade flera dagar vänner på besök. Här är min fina vän Maria med barnen. Kvälls-boule.
På pizzeria i Djurö. Barnen börjar leka med andra ”okända” barn direkt – speciellt Wille bara älskar det. Laura är princess som vanligt 🙂

Får bli simskola för Wille till hösten i alla fall. Men vi får se hur vi kan få ihop det. Wille vill ju börja på fotboll, egentligen älskar han ju gymnastik och skridskoåkning också. Och så simskolan vill han ju. Laura borde väl gå på plask och lek i alla fall och så vill hon börja på dans, konståkning, sång.. Ja vi får se. Kanske får bli konståkning.

Barnen hade jätte kul i vattnet. Speciellt Wille ville bada hela tiden.

Så skönt att vara hemma några dagar nu och få vara barnfri. Känner tacksamhet för att jag får bo här i vårt mysiga radhusområde i vårt nyrenoverade hus. Om några dagar bär det av på en liten camping tripp. Vi ska hyra en stuga på en camping där de har flera pooler, minigolf etc. Det har vi aldrig gjort förut, så blir kul att testa det. Barnen älskar ju pooler också och så kan de öva mycket simning där ju.. (synd bara att det inte verkar finnas karaoke :)) I.o.m. att Mange åker med (vi har typ 1 v semester tillsammans med barnen) så kan vi varva och simma längder osv. Kanske finns volleyboll el dyl också, hoppas det.

Det är intensiva år med barnen men jag är såklart väldigt tacksam för dom och njuter av dom mycket också. Kul nog så leker de så otroligt fint ihop nu (även om de bråkar också). Mycket rollekar. Mamma, pappa, hund/barn etc. Sött. Känns som de bråkar lite mindre skönt nog.

Jag har fått hoppa in någon halvdag och jobba och har haft en del kontakt med kunder och hantverkare. Men det känns ok. Har kunnat koppla bort jobbet tillräckligt mycket ändå – för att kunna komma ner i semesterlugn etc. Ska försöka att inte stressa upp i detta Stockholmstempo igen. Jag har ju inte 5-6 veckors semester i rad som vissa har, i.o.m. att jag är egenföretagare. Men känner inte riktigt något behov av det heller. Mitt jobb är så fritt hela tiden så därför är det ok att inte helt behöva koppla bort det helt heller. Mina amerikanska släktingar har haft väldigt lite semester (och varit till stor del egna företagare) och jag har en morfar som största delen av sitt liv bara var ledig söndagar (och tog nästan aldrig semester). När jag räknar ihop blir det ändå rätt många veckor per år som jag varit ledig. Fast blir lite mer anpassat till jobb och lite mer utspritt. Ja ja. Grymt bra att vara egen företagare när man har små barn, så man kan styra sin tid mer själv.

Ser nu fram emot lite mer semester och sen en rolig jobbhöst med massa nya roliga projekt. Det sista året har gått väldigt bra kul nog, så det kommer fortsätta så (affiermerar). 🙂