Självutvecklingsresa – Session 2 – Bli vän med ditt inre barn

 

Din självutvecklingscoach - tuna in varje dag!

 Jag är din självutvecklingscoach – tuna in varje dag!

Igår ledde jag er i en meditation där började vår resa med att bevittna, känna in i oss själva. Nu ska vi fortsätta denna resa och gå djupare in i oss själva och få kontakt med vårt inre barn.

Det är ofta ett ”sårat inre barn” vi har i oss som ofta på ett omedvetet plan styr våra känslor, reaktioner och handlingar. Vi ska nu känna in i det här barnet och lära känna det och vilka känslor det bär på, så vi inte behöver fastna i såren. Genom att göra detta kan vi få en distans till det här barnet och bli friare och gladare människor. 

Vi ska göra den här resan för att upptäcka vår sanna ”svan-natur” – vårt sanna jag. Likt den fule ankungen har vi ofta omedvetet identifierat oss med vårt sårade inre barn vilket har gjort att vi lurat oss själva att tro att vi är ankor som ser och upplever sig som rädda, fula, hemska och ovärdiga att älska, som lever i en fientlig värld där ingen verkligen ser och uppskattar dem. Därför kan det bli så att vi försöker dölja vår rädsla och osäkerhet bakom olika kompensationer – gå in i prestationshets, tävlingsinriktning och stress. ”Svanarna” upplever sig själva som underbara, kompetenta, smarta varelser som lever ett lugnt och fritt liv i en värld som kan vara fantastisk.

Läs mer i boken som delvis är källan till denna Session, ”Steget ut ur rädslan” skriven av den amerikanska läkaren Thomas Krishnananda Trobe.

Inledning till Session 2 (Övningarna är runt 5 min/dag. Den tiden är du värd att lägga på dig själv, ditt mående och ditt liv.)

Session 2 – bli vän med ditt inre barn

Imorgon fortsätter vår självutvecklingsresa – häng med! Alla klipp finns kvar här på bloggen och min youtube-kanal. Det går bra att göra övningarna flera gånger.

Tipsa gärna dina vänner om detta – det finns många som skulle behöva denna häftiga resa!