Självutvecklingsresan Session 22 – Rensa upp skräpet

Jag är din självutvecklingscoach!

Dagens övning handlar om att ”rensa upp skräpet” för att kunna hålla oss positiva. D.v.s. att vi hittar sätt att få ut och uttrycka allt det vi är arga, irriterade på, missnöjda med, betyngda av regelbundet.

Ofta har ju de s.k. problemen en förmåga att lösa sig av sig själva om vi bara öppnar upp om dem. Nyckeln är att inte hålla något för oss själva, för då kan det byggas upp mer och mer inom oss och det kan göra oss deprimerade och flyktbenägna.

1, Din uppgift är att hitta ditt sätt att få ur dig de ”negativa tankar” och känslor du bär på, så du sedan kan känna dig lättare, ”rensad” och kan hålla dig mera positiv och kärleksfull. Det här ska du göra regelbundet – helst flera gånger per vecka. Du kan använda ett av förslagen här nedan eller kombinera flera av dom.

♥  Du kanske har en vän du kan prata av dig med?                                                         

♥  Tillhör du något ”12-stegs program” där du kan dela om det som ”trycker”?

♥  Det finns även ”sharinggrupper” och liknande i kyrkor och på t.ex. meditationsställen.

♥  Du kan prata med din högre kraft eller prata med någon slags ”andlig ledare”.

♥  Vill du inte göra något av detta kan att skriva dagbok vara ett sätt att få ur dig lite av det som trycker.

2, Det stora i livet är att också kunna gå vidare och be om hjälp. Fundera på vad du behöver hjälp med och vem du kan fråga för att få hjälpen du behöver. ”Ensam är stark” och att bara försöka klara allting själv är inget vinnande koncept. Det stora är snarare att be om hjälp när man behöver det. Modiga människor vågar be om hjälp.

Påminn dig om att du är människa och det är naturligt att negativa tankar och känslor dyker upp inom dig. Men sedan har vi valet att inte gå in för mycket i ”problemen” och grotta, utan få det ur oss så vi sedan kan gå över till att lägga vårt fokus på lösningarna.

Det här är sista veckan av självutvecklingsövningar före jul. Efter nyår sedan kommer självutvecklingsresan igång igen! Tipsa gärna dina vänner och kommentera eller ställ gärna frågor här. Kram 🙂