Sommar, semester, tid att njuta och recoupa!

Ja nu har vi verkligen kommit in i sommar och semestertider. Även om jag fortfarande har en del jobb så känns det bra att det blivit lite mindre nu så jag kunnat tagga ner lite och komma ifrån den mest intensiva jobb-stressen. Känner tacksamhet för att jag haft så mycket jobb hela den här ”terminen”. Men man måste ta hand om sig själv också och ta det lugnt. Har man inte hälsan har man ju ingenting faktiskt. Det var väl någon yogalärare som sa och det ligger ju mycket i det. Periodvis kan jag gå in i för mycket stress, dricka för mycket kaffe, köra bilen för snabbt, träna för lite, äta för mycket sötsaker och då blir det en ond cirkel som gör att jag sovit sämre på nätterna, blir argare på barnen etc. Nu har jag kunnat ta det lugnare och lämna barnen lite senare på förskolan, träna mer och gjort lite mer andliga grejer också, skönt nog.

Jag och pluttarna lite snett framför vår hus på väg på midsommarfest.

Jag har nu en axeloperation inbokad till i augusti. Den har jag börjat förbereda genom att gå till en sjukgymnast och gör övningarna jag fått av henne emellan. Har typ tänkt på att jag borde operera i många år. Axeln går lätt ur led och på grund av det har jag fått undvika många sporter såsom badminton, tennis och många rörelser – av rädsla för att axeln ska gå ur led. Men nu ska det förhoppningsvis bli ändring på det så jag kan slippa att den går ur led och kunna spela tennis och göra alla armövningar på dans/ aerobics etc. Som det är nu känner jag mig inte bekväm med att ligga på sidan på höger axel, så jag tror att det helt klart är rätt beslut. Hade dock ingen aning om hur mycket jag skulle behöva gå till sjukgymnast och träna för att få den att bli bra. Men men värt det såklart (och det skadar väl inte att bli lite mer vältränad..).

Pirriga och excited på väg till midsommarfesten.

Vi var på en urtrevlig midsommarfest. Gillar verkligen sådana stora fester där barnen får vara med och springa omkring och leka med andra barn och så. Och barnen tycker det är så kul. Vi var där i många timmar, tills jätte sent. De ville inte åka hem. Roligt också att så många av mina väninnor var där – både de som har barn och de som inte har barn. Tacksam för att jag har fina vänner. Blev lite sång också. Jag sjöng två låtar och Laura sjöng två också. Hon tar efter mammy kanske. Jag skulle egentligen vilja göra mer med musiken och sången, men allt får väl komma när det är meningen. Man hinner och orkar ju inte hur mycket som helst.

Det gäller att njuta och ta vara på denna korta årstid! Gud vad sommaren varit underbar so far. För bra för att vara sant typ om man jämför med åren innan.

I dagarna var det lite sämre väder då stack vi iväg på lekland. Lite irriterande hur dyrt det är bara.. vi kunde ju lika gärna gått på grönan igen eller något faktiskt. Ja ja. En man var otrevlig mot oss för att Laura råkade komma åt hans saker. Han typ puttade bryskt bort henne så hon blev ledsen. Inte kul. Vilken j-kla typ. När man är på ett sånt barnställe borde man väl ha förståelse för att det är svårt att kontrollera ens barn varenda sekund och inse att det är fel att fysiskt ge sig på ett barn på grund av det!? Jag blev kanske lite för arg på honom tillbaka men vad sjutton – ibland tänker jag att detta land är onormalt för man får aldrig visa en enda känsla! I typ Italien gafflar väl alla med varandra hela tiden utan att det ses som något konstigt. Man måste väl få säga ifrån någon gång? Och jag tyckte helt klart att han behövde sägas till på skarpen. J-kla mupp!

Slush-paus på leklandet.. Roligt men intensivt ställe.

Känns skönt nu att semestern närmar sig. Jag ska åka några dagar nu i veckan till London för att shoppa. Är stå trött på tråkiga svenska kläder, buhu.. Sen blir det lite tid i skärgården och så ska vi campa med barnen faktiskt. Eller ja typ fusk-camping – bo i stuga på ett mysigt camping ställe med pooler, minigolf osv . Tält pallar jag inte med. En vecka ska jag åka till Ängsbacka – No Mind festivalen utan barn och bara ha kul, mingla, umgås med roliga folk, ta hand om mig själv, rensa – äta vego mat, gå på självutvecklande meditationer och workshops och bara tanka upp med ny energi. Sen blir det väl lite att vara här i stan emellan och göra lite kul saker med kompisar och barnen här med. Det blir nog en bra semester och en fortsatt fin sommar tror jag.

Glam-Laura vanliga typ praktiska kläder kan man oftast glömma när det gäller denna lilla dam.