Styling, styling och så lite mera tur!

Det har varit en arbetsam, rolig dag igen idag. Igår köpte jag och samlade ihop massa stylinggrejer till de två objekten jag ska styla den här veckan. Förutom möbler och rekvisita behöver man ju alltid krukväxter, frukt, snittblommor mm.

Idag var jag först en sväng till våningen i stan och kollade att målarna gjorde det de skulle och lämnade ett matbord där. De målar ju flera rum och snickerier vita och också golvet i två rum (som var i mörkt trä) har de målat vitt. Det är redan en stor omvandling (innan jag börjat med stylingen). Vita väggar istället för en rödmönstrad tapet gjorde att ett rum såg mycket större ut och de vita golven som målats gör att det ser mycket luftigare ut i några andra rum också. Målningen av smickerier och väggar gör att man såklart får ett mycket fräschare intryck av våningen. De har rensat bort en massa möbler och grejer som jag rekommenderat dom att göra vilket har öppnat upp och breddat rummen också.

Ja efter lite kommunikation med hantverkarna köpte jag in några ytterligare grejer och åkte till lägenheten i midsommarkransen som ska homestagas.

Väldigt fysiskt att jobba som inredare. Man står upp hela tiden och gör också en massa hantverksgrejer t.ex. att sätta upp lampor, som här..

Och spika upp tavlor, speglar och bära massa grejer. Idag var det tre trappor utan hiss så det var bara att ta fram sin hurtiga sida 🙂 Om jag inte ”kompensationsäter” så borde jag väl gå ner i vikt (skulle ju inte skada..).

Hade sån tur.. jag åt en sen lunch i Liljehomens galleria och stötte där sen på en vän som älskar inredning som propsade på att följa med en stund och få se stylingen och hjälpa till. Wow, det var välkommet och välbehövligt. Känner att jag har haft sån tur på sistånde! 🙂 Ni ser henne i spegeln 🙂
Åt Sushi till lunch. Himla fin och go var den måste jag säga. Längesen jag åt det. Vatten med hallon i fick man till.

Det är en vän lite längre ifrån som är kunden i midsommarkransen. Hon har bott där med sin man och deras söta 1-åriga tjej. De är jätteglada att jag hoppade in och tog det här jobbet trots att jag har många andra jobb nu – t.o.m. de här veckan. Jag och Katarina som hon heter har många gemensamma vänner. Hon hade sett en post på Facebook och förstod då att jag fortfarande jobbar som inredare och kontaktade då mig. Så kul hur jobben bara ramlar in till mig och Ribbing Styling! 🙂

Vi kom överens om att det de behöver var en lättare homestaging med massor av rekvisita, belysning, någon matta, textilier, belysning o.s.v. men att vi m.a.o. använder deras möbler. Det är en liten konst att då som inredare någorlunda följa deras stil och smak samtidigt som jag måste agera homestaging-expert och ta in de saker som gör att lägenheten kommer lyfta och bli tipp-topp till foton och visningarna.

Jag har flyttat om möblerna i hela lägenheten, speciellt i vardagsrummet. Deras sideboard och matbord fick helt byta plats och soffan fick en mer centrerad plats i rummet. Jag har hängt om flera av deras tavlor och spegeln ni ser här hängde åt andra hållet på ett annat ställe i vardagsrummet. Sen har jag även kommit in med nya tavlor och speglar. Deras svart-mönstrade matta bytte jag ut mot en ben-vit ryamatta. Fina kuddar och plädar gjorde att soffan lös upp. Balkongen stylade jag med gråa fårskinn på stolarna, färgglada plädar och typ vår-lök-växter (som jag typiskt nog glömde ute nu när jag åkte därifrån, så de har nog förfrusit sig så måste kanske bytas ut..). Jaja det blev i alla fall en riktig omvandling i den charmiga lägenheten som är 44 kvm. Himla kul att jobba med den.

Lägger lite nya inredningstidningar på deras sideboard som därmed ljusas upp lite.

Jag återkommer med före- och efterbilder på lägenheten i.o.m. att det var ok för min kund. Imorgon börjar jag det intensiva jobbet att få klart homestagingen i våningen i Vasastan. Ska samla och köpa in lite fler grejer imorgon och sen bara köra järnet för att få klart den till på måndag när fotot är. Det är mycket nu 🙂 Nä nu ska jag bada här, (är lite mör i kroppen) och gå och lägga mig. Kram