Tips för lugn och sömn

images-26

När jag känner mig uppskruvad och ligger i sängen och inte kan sova brukar jag göra det här för att lugna ner mig och må bra. En slags utvärdering av dagen eller man kan också kalla den en slags självrannsakan.

Jag funderar först på vad jag gjort som är bra under dagen, rabblar alla bra saker och glädjer mig åt dom.

Sedan funderar jag på vad jag gjort under dagen som varit mindre bra, och vad jag skulle ha gjort istället. Kanske finns det någon jag behöver be om ursäkt till imorgon? Jag försöker alltid ha policyn att ”clean up as I go along”. Varje dag ska jag fundera på om det är något jag behöver ställa till rätta/ ”städa upp”. Då kan man gå rakryggad omkring och vara stolt över sig själv (och vara öppen och mottaglig för allt mer fint som ”Universum” vill skicka in i ens liv).

Jag tänker sedan på vad jag har att vara tacksam för.

Sist funderar jag på vad är det jag behöver hjälp med. Jag kan då fundera på vem jag kan be om hjälp med detta eller/och be min ”högre kraft” om hjälp.

Jag har en tro på att det finns en starkare god kraft av något slag. Sedan är den inte så definierad. Ibland kallar jag den Universum. Jag kan tvivla också emellanåt, men oftast beror det på att jag inte ”kopplat upp mig”. Vi måste ju själva ta kontakt med vår högre kraft som jag ser det. Jag märker att jag blir gladare om jag tror, så jag tar helt enkelt ett beslut om att tro och försöker agera därefter. Och när jag sedan ber/affirmerar märker jag att det fungerar. Jag ser m.a.o. affirmationer som en typ av bön – affirmativ bön.

Ibland somnar jag redan innan jag är igenom hälften av ”utvärderingen”, och ibland klarar jag att gå igenom alla punkter.

Det var fint att få dela detta med dig. Nu ska jag försöka gå och lägga mig tidigt ikväll. God natt, sov gott, kramar