Tufft läge but this too will pass

På badstrand i Saltsjöbaden. Himla mysigt! 🙂

När det gäller livet med barnen måste jag tyvärr säga att det från att kännas ok (de har känts lite större och mognare) och bättre en period nu känns det sämre och rivigare igen. Jag känner ibland att jag helt enkelt inte klarar av barnen. På sistånde har allt bara blivit för mycket. Barnen har inte velat lägga sig på kvällarna.. De har varit uppe till 22.30 typ.. asjobbigt – är väl delvis att det är så ljust – och sen tar vi upp dom för sent på morgonen.. Men då får man ingen ”kväll”, eller chans att göra något eget överhuvudtaget och barnen river omkring så man blir helt slut.. Sen är de grinigare på mornarna och dagarna så det blir ännu jobbigare därför. Det blir inte bättre iom att jag alltid och länder mig för sent.. så jag blir lite grinig jag med.. Jaja.. Vi får testa ta upp dom i ottan och hoppas de lägger sig så blir det förhoppningsvis bättre allting.

Småbarnsproblemen borde väl inte vara rocket-science, men ibland känns det totalt övermäktigt och ohanterligt. Men men som allt så går det i perioder, bättre perioder följs av sämre och vice versa.. Tyvärr har det blivit lite av ett mönster att Wille retar och slår Laura titt som tätt och vi reagerar och förstärker väl det hela då, men svårt att inte göra det och inte bli arg.. Jag har en mycket lättare relation med Laura än med Wille nu. Hon kan också vara knepig men är ändå mer följsam och lättare att lirka med på grejer. Wille är rätt obstinat nu hela tiden tycker jag. Blir debatt om allting, från det han ska sätta på sig till vad vi ska göra o.s.v.

Jaja, this too will pass I guess. och de blir ju större tack och lov. Igår var det avslutning på dagis med ett lopp så vi hejade på barnen när de sprang och de fick medaljer. Tråkigt med kommunala dagis att det aldrig kan vara något fika etc, typ sockerförbud.. Alltså det är väl bra att de inte har det till vardags men typ på avslutningen kanske det kunde vara något gott.. Annat var det på vårt förra montessori dagis, där svämmade det över av alla hembakta kakor, bullar osv som delvis vi föräldrar tog med till avslutningar o.s.v. Men det var kul att mingla lite med de andra föräldrarna och barnen. Vi hade visst missat skriva upp oss på en föräldrarlista så vissa hade inte fått tag i oss angående kalas..Men nu fick vi reda på det och ska på kalas nu imorgon i vårt område. Blir kul. Wille frågar mer och mer efter att få leka med kompisar hemma också, så det får vi nog lägga upp lite mer framåt. Himla gulligt, han verkar ha så himla fina vänrelationer på sitt dagis.

Laura gör en plutmin som vi gör ofta i familjen på skoj.. haha. Hon propsade på att klippa lugg (tyvärr) men skönt för henne och skönt för oss att inte behöva sätta upp det varje dag ändå.

Häromdagen hamnade vi på en mysig badstrand i Saltsjöbaden. Mysigt. Vore inte helt fel att bo där, fast det är en bit från stan förstås.

Wille är inte så sugen på all posea 🙂 Mange är inte direkt tjock och speciellt inte efter blindtarmsgrejen nu.. Ja vi är motsatser på alla plan i stort sett. Jag är irriterad på att jag fortfarande har gravidmage kvar.. ja ni kanske inte tror på det så här efter närmre 2,5 år.. men ni som gjort kejsarsnitt vet kanske att det blir en bula över snittet.. och sen är det lite till iofs men det är en annan sak..

Wille har blivit rätt bra på fotboll och kul att han nu kan bolla med främlingar i parken som här med en lite större kille:

 

Ok det var en liten barn-familj-update. Ska på en vuxenfest i helgen också, så det ser jag fram emot och så ska vi träffa barnens farmor också. Det kan nog bli en rolig helg ändå! Hoppas du får en fin helg också! Kram

17 thoughts on “Tufft läge but this too will pass

  1. The majority of learners are unhappy because of the way they’ve got to stay their university or university living. A lot of them count on it for being blissful and joyful that includes numerous new mates, engaging functions and opportunities to express their separately. The reality appears to always be dreadful. A reputable essay support could possibly resolve all your situations.
    http://www.t-b-z.de/mission-aid-on-the-net-not-to-mention-crafting/

Comments are closed.