Unnar mig typ allt ”livets goda”. Vägrar dieter!

img_0678

Känner mig nöjd! Har joggat igen. Tredje gången på rätt kort tid! 🙂

Som småbarnsmamma är det svårt att ta sig till gymmet ibland.. Eller jag vill ju inte heller vara borta för mycket ifrån barnen ju. Kände mig egentligen lite övertrött och lite låg nästan.. Men istället för att lyssna på mitt ”mind” d.v.s. mina tankar som säger till mig att nej du är trött, ta det lugnt och ta en god fika istället typ.. så lyssnade jag på min kropp som behöver röra på sig!

Tro nu inte att jag är alltför ”präktig” när det gäller mat, motion o.s.v. Min filosofi är snarare att typ unna mig allt hehe.. Äta allt som är nyttigt men också unna mig ”livets goda” i form av fikabröd mm (vilket kanske i.of.s. syns men men). Jag klarar i alla fall inte av dieter. Har provat och har noll karaktär och känner då istället för att typ instinktivt vräka i mig godis, chips mm.. För mig funkar det bättre att allt ”är tillåtet” att äta för då blir jag mindre fixerad vid det och behöver inte ha onyttiga saker hela tiden. Fast lite för ofta är det väl kanske ändå.. Jaja, det är väl som det är.

Jag tycker det är sjukt också vilket ”tryck” det är att man ska hålla diet, inte äta ditt och datt. Nu är det ju vitt mjöl, socker osv som ska vara så katastrof-hemskt – jag tycker det är överdrivet! Jag har en mormor som blev nästan 99 år och som åt massor av paj och bröd! 🙂 Snarare tror jag nog att tankarna på att allt sånt ska vara så hemskt är jobbigt och skapar stress i kroppen.

Sen tror jag på att ”mata mig” med andlighet och alla livets roliga saker istället för att äta alltför mycket mat, godis o.s.v. Gör jag det jag älskar att göra och känner mig glad och fri har jag mindre behov av att typ ”fly” in att äta för mycket godis t.ex.