Vara sann mot sig själv och sätta gränser mot andra

img_8828

Idag kan jag inte leva på något annat sätt än att stå upp för den jag är och sätta gränser och berätta för människor när jag tycker de gjort fel mot mig. Jag måste vara ärlig och säga ifrån när jag känner mig illa behandlad.

En sådan sak hände i helgen och jag var tvungen att säga ifrån, berätta för den personen att hen sårat mig och gjort mig ledsen. Det är alltid lite läskigt för man riskerar ju att personen blir arg och ibland kan det leda till att personen blir mer avståndstagande efter det. Jag väljer idag att ta den risken. Jag måste – annars kan jag inte känna mig glad och fri. Jag vill inte huka för andra människor för att de ska tycka om mig/ inte lämna mig, utan jag vill gå rakryggad igenom livet. Jag kan inte umgås med människor där jag inte känner att jag kan vara mig själv och som inte behandlar mig bra.

Den här gången var det en på vissa sätt stark person som kunde ta att jag sa ifrån och berättade hur jag kände. Hon tog ansvar för det hon gjort som var fel och bad om ursäkt. Vi kunde ha en schysst diskussion om det hela och och bestämma oss för att lämna det bakom oss. Så det kändes väldigt bra. Istället för att i tysthet störa sig på en person/ vara arg, är det så befriande att rensa luften på det här sättet.

Så jag kan bara rekommendera dig att stå upp för den du är, sätt gränser för kom ihåg att du är väldigt värdefull.

Vad tycker du om det här? Kom gärna med dina kommentarer!

2 thoughts on “Vara sann mot sig själv och sätta gränser mot andra

  1. Hej
    vad skönt att personen ifråga tog sitt ansvar. Verkligen befriande och du fick tillbaka lite självförtroende. Själv har jag väldigt dåliga erfarenheter av att vara ärlig. Jag har ändå gått lugnt tillväga men det har inte hjälpt. Men din erfarenhet ger mig ett visst hopp 🙂
    Kram <3

    1. Hej Paula!
      Ja det kändes väldigt bra. Tråkigt att du haft dåliga erfarenheter av att vara ärlig.. Men frågan är då om personen är en bra person att ha mycket kontakt med? Man kan också testa att affirmera innan att det kommer gå jättebra och tas emot väl av personen i fråga.. det kan hjälpa kanske. Huvudsaken är tror jag att man ändå tagit sig själv och sina känslor på allvar och stått upp för sig själv. Det är en seger i sig. Stor kram och tack för din input <3

Comments are closed.