Varför får man aldrig bli arg i det här landet?

Igår blev jag arg på IKEAs personal som vägrade byta en lampa som jag köpt.. Jag höjde rösten och gör som när man blir arg – i alla fall barn – när de är naturliga och mår bra. Jag tyckte det var väldigt dåligt. De brukar ha jättebra personal och vara generösa med byten – därför blev jag väl så förvånad också..

Här står jag ironiskt nog på IKEA men men..

Idag var Mange och jag iväg på en diskussionskväll på vår förskola och jag lämnade barnen hos vår barnvakt. Hon hade sagt innan att de skulle vara hemma hela kvällen så det var inga problem, så våra barn kunde vara där också. När mötet var slut går jag och ska hämta barnen.. Jag går i det kalla vädret till hennes port och åker upp, ringer på dörren en gång, och så massa gånger och ingen öppnar.. Knackar testar jag också med. Jag blir lite orolig för hon hade inte meddelat att de skulle gå iväg någonstans. Jag springer över gatan för att se om de gått och handlat något på ICA, men där är de inte. Min telefons batteri hade dött så jag kunde inte ringa henne heller och kolla vart de tagit vägen. Jag får haffa en kvinna på gatan och be att få låna hennes telefon.. Mange svarar såklart inte när jag ringer flera gånger för hans telefonen är på ljudlöst sen mötet.. Puh nu blir jag frustrerad och mera orolig.. Springer in i hennes port igen och ropar och lyssnar och ringer på dörren.. men nej ingen där. Jag försöker lyssna i porten om de kan ha gått ner till tvättstugan, men hör ingenting och ingen svarar när jag ropar. Då kom jag på att vår barnvakt när vi kom hem sent och hämtade barnen för ett tag sen hade varit på väg ut i parken (fast det var beckmörkt, sent och kallt).. Men jag tycker det verkar så konstigt allting för både vår vagn och hennes barnvagn står kvar i porten.. Hon har en dotter på 2 år och så är våra barn 2 år och 3 år och så var hennes lite större son med också.. Men jag tänker att jag har inget att förlora, det är värt att kolla, så jag springer nerför gatan, genom parken och nerför en trappa som går till vattnet.. Där hör och ser jag några barn och trodde först inte det var dom men det var det..

Vid det här laget är jag rätt trött, hungrig och nu också arg. Jag frågar vad hon håller på med, jag har irrat runt och visste inte var de var och var orolig. Hon blir då jättearg och säger att min reaktion absolut inte är ok och att vi ska avsluta våra ”samarbete”. Jag tyckte hon kunde ha meddelat mig om de skulle ha gått iväg någonstans.. hon hade inte sagt någonting om det.. Och när det är korpsvart ute, gå ut med 3 riktigt små barn utan vagn vid en bilväg och över gatan till parken och nedanför trappan där de var när jag kom, är ju nära vattnet dessutom.. Men framförallt var det ju att jag inte förstod var det var som gjort mig orolig.. Hon tyckte jag hade helt fel och förstod ingenting. De hade bara gått ut i parken mm mm.. Ja ni förstår typ vad som hände..

Efter de här händelserna igår och idag har det slagit mig hur sjukt det är att i vårt samhälle får man typ inte bli arg. Man blir sedd som någon form av galning för att man någon gång visar ”negativa” känslor. Känslor ska bara stoppas undan och man ska bita ihop, förstå och le mot andra typ oavsett hur man känner!? Är inte det konstigt och knäppt? Har vi inte skapats med alla känslor av en anledning, att vi ska vara både glada, ledsna, arga och hela registret? Är inte det det är att vara människa? Jag kanske borde varit född i typ Italien istället där folk kan diskutera saker med varandra och stå och uttrycka känslor utan att det ses som något fult och konstigt!? Puh..

Nu tycker en person jag pratade med att jag borde be om ursäkt o.s.v., hon hade ju bara gått ut i parken och det är väl ok.. Och ja det kanske jag borde med facit i hand.. Fast jag tycker faktiskt att hon kunde ha kommunicerat vad hon skulle göra med barnen.. Och tycker hon borde kunna förstå min reaktion också som mamma till två små barn som jag älskar över allt annat.. att man någon gång kan bli orolig och då arg på grund av det? Och personen jag pratade med bara kritiserade mig för det hela också utan att förstå mig alls.. Grr.. Det gör mig arg också om något! Vad säger du om det här? Känner du igen dig?

55 thoughts on “Varför får man aldrig bli arg i det här landet?

 1. SJÄLVKLART ska du få vara OCH visa att du är arg, bara du även förklarar.
  Det är PRECIS sånt jag oxå blir missbedömd för iom jag visar hur jag känner, i detta mellanmjölksland!

 2. Fast alltså, du tycker att du har rätt att bli arg men du tycker inte det är ok att folk som tycker din reaktion är överdriven (oavsett om den är det eller inte) får bli arga över en utskällning?

  1. Jo det kan vara ok för mig. Jag kan förstå det ofta och försöker ofta försöka sätta mig in i den andra personens perspektiv också

 3. Känner igen mig! Man blir dömd för att man markerar och blir arg. Såklart att man måste få utlopp för sina känslor. Jag tycker inte att du har gjort något fel alls ❤
  Märkligt att folk blir rädda för känslor.

 4. Känner igen mig! Man blir dömd för att man markerar och blir arg. Såklart att man måste få utlopp för sina känslor. Jag tycker inte att du har gjort något fel alls ❤
  Märkligt att folk blir rädda för känslor.

  1. Tack för din kommentar Paula. Skönt att höra att du inte tycker det och att jag inte är ensam om det här. Kram <3

 5. Jag tycker att du hade helt normalt relation och dina känslor tog över situatuonen som en orolig mamma är också helt normal.
  Men Hoppas du hade undersökt väl om den kvinna innan du tog beslutet att lämna dina ungar till.
  Så klart kan Man regera men om du har vågat lämna dina ungar till en barnvakt som du säkerligen vet och känner väl bra . Om man inte känner en så väl så borde man faktiskt inte lämna sina älskade ungar till. För att det handlar faktiskt om tillit o respekt till folk … du kunde bara tydligt kommunicerat att du vill till nästa gång veta tydligt om hennes planer omkring den barnpassning aktiviteter.

  Men samtidigt när det gäller det som var barnvakt klart hon borde visa ett ansvar till sin kund och eftersom hon är ett mamma själv borde Förstå ett mamma och inte skulle ta personligt även om du reagerade på så sätt med att göra slut med arbete är inte professionellt och empatisk mot sin yrke och kund.
  det visar att hon är konflikträdd och en bit oansvarig och du också var rädd för dina barn för du hade inte tillit till den du valde lämna dina barn då jag anser en viss oansvar från din sida med. Du bör kolla fullt ut och sedan överlämna dina älskvärda ungar i framtiden …

  Jag hoppas du tar ej personligt .. för jag vill försöka ge ett opartisk perspektiv till dig och även till alla andra som läser detta text för jag tror det handlar om att ta sina egna ansvar till fullo….

  Kram

 6. Hej Cilla

  Tänker att du blev orolig. Du var hungrig och trött och du skulle hämta dem. Det var mörkt och mobilen var död. Mange svarar inte och du går ut och letar. Du vill bara hem. Det blev för mycket för dig. Då blev du arg. Hon kunde skrivit en lapp på dörren bara men annars ok tycker jag. Tänk att jag tror hon faktiskt tom ville underlätta för dig att komma hem snabbt. De var ute och påklädda och ” väntade” på dig. Hon har ju själv barn. Om du litar på henne och tycker hon verkar snäll och bra så tycker jag att du kan be om ursäkt. Jag har gjort samma grej flera gånger pga av hungrig, arg, ledsen, trött. Kramar

 7. Hello there, just became aware of your blog through
  Google, and found that it is really informative.
  I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue
  this in future. Numerous people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 8. Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog
  loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the
  blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

 9. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative.
  I’m going to watch out for brussels. I will appreciate if you continue
  this in future. Many people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 10. I’m excited to discover this page. I wanted to thank you for ones time just for this fantastic read!!

  I definitely enjoyed every little bit of it and i also have you book-marked to look at new information on your website.

 11. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like
  you wrote the book in it or something. I think that you
  can do with some pics to drive the message home a
  little bit, but instead of that, this is fantastic blog. A great read.

  I will definitely be back.

 12. Very good blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?

  I’m planning to start my own blog soon but I’m
  a little lost on everything. Would you suggest starting with
  a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out
  there that I’m totally confused .. Any tips? Many thanks!

 13. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something.
  I think that you could do with a few pics to drive the message home a little bit, but instead of
  that, this is magnificent blog. A fantastic read.
  I’ll certainly be back.

 14. Incredible! This blog looks exactly like my old one! It’s on a completely different subject but it has
  pretty much the same page layout and design. Wonderful choice of colors!

 15. Hi there! This is kind of off topic but I need some
  guidance from an established blog. Is it hard to set up your own blog?
  I’m not very techincal but I can figure things out pretty
  quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you
  have any points or suggestions? With thanks

 16. Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s truly informative.
  I’m gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future.

  Lots of people will be benefited from your writing.

  Cheers!

 17. What’s Going down i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively useful and it has
  aided me out loads. I am hoping to contribute & help other users like its aided me.
  Good job.

 18. I do not even know how I ended up here, but I thought this
  post was great. I do not know who you are but definitely
  you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 19. Wow, awesome blog format! How long have you ever
  been running a blog for? you make blogging look easy.

  The entire glance of your website is fantastic, as neatly as the content!

 20. What i don’t understood is if truth be told how you are
  no longer actually much more smartly-preferred than you may be now.
  You are very intelligent. You recognize thus considerably
  in the case of this subject, made me in my opinion imagine it
  from a lot of various angles. Its like women and men don’t seem to be interested unless
  it’s something to do with Girl gaga! Your individual stuffs excellent.
  At all times take care of it up!

 21. Your style is very unique in comparison to other people I’ve read stuff from.
  I appreciate you for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just
  book mark this site.

 22. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed surfing around
  your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

 23. I’m excited to uncover this web site. I wanted to thank you for ones time for this wonderful
  read!! I definitely loved every little bit of it and i also have you book marked to look at
  new things in your site.

Comments are closed.