Yes!

Är så glad! Från och med idag är det klart och jag äger ett radhus i Saltsjöbaden i Nacka! Can’t believe it! Det har varit en sån nagelbitare med låneissues i.o.m. att jag har en rätt ny-omstartad firma, vår lägenhetsförsäljning m.m. Så många bitar som har behövt falla på plats, men nu har det mesta löst sig riktigt bra! Är så tacksam! 🙂 Och j-klar vad jag ska vara tacksam att det var inte var en topp-mäklare precis som jag köpte av. Jag fick köpa det rätt snabbt innan fler hann bli intresserade och mäklaren sålde det som en 112 kvm och så visade det sig vara 116 kvm (!).

Har inte förrän nu nyligen vetat var Mange skulle flytta. Det skulle kunnat blivit långt ifrån mig, men förra veckan köpte han nu också en bostad i Saltis. Vi har bara några minuter (i bil) ifrån varandra. Så skönt! Det skulle ha gått men hade blivit mycket mer roddigt med förskola o.s.v. och överlämningar av barnen om han skulle flyttat till Bromma eller områdena i Nacka nära stan (som han också funderat på).

Radhusets hall. Ska såklart ta bort dessa furuavgränsare, sen kommer jag riva garderober och även riva rummet under trappan som är bakom garderoberna här. Golvet ska jag byta till furugolv. I hallen här är det plastmattor.
Trappan ska målas vit och troligen ska jag lägga matta på trappstegen. Skulle vilja ha nitar också som sätter fast mattan men vet inte riktigt var jag kommer hitta dom och om det är ett stort extra jobb för hantverkarna.

Men nu blir det i.o.f.s. en ny stor process att renovera hela radhuset. Fast jättekul också såklart! Det är ju ett totalt renoveringsobjekt (förutom badrummet på övre plan – fast det var ändra inte fint renoverat och har plastmatta på golvet etc – så jag gör om det ändå). Igår kom jag till slut överens med hantverkarna om pris för renoveringen – jag förhandlade stenhårt och det blev ett ok pris till slut. Mamuka som är in charge har redan huggit upp väggar för att se vilka som är bärande och hur vi kan göra med eventuella rör i de väggarna som jag vill ta bort.

Mamuka kollar väggarna i köket. Väggen längst bort i köket ska tas bort så det blir en lite mer öppen planlösning in till vardagsrummet.
Jippi! Han kommer fram till att planen att stoppa in kyl och frys i väggen här kommer att funka! 🙂

Det går inte riktigt att få en helt perfekt planlösning, men det kommer nog bli riktigt bra ändå.

Så här ser köket ut nu – inte jättekul precis!

Barnens rum är lite olika stora så ska göra dom ungefär lika stora genom att ta bort inbyggda garderober i väggen mellan dom. Jag tänkte att jag vill ha en mysig heltäckningsmatta i mitt sovrum och i ett litet mini-kontor i rummet bredvid mitt sovrum. Men häpnades över att det var så dyrt! Typ 15 papp för de två rätt små rummen.. Lite saftigt kanske.. Men det är klart då slipper jag lägga annat golv där.. fast har tänkt lägga in furugolv i hela huset i stort sett och det kostar ju en bråkdel av vad heltäckningsmatta uppenbarligen kostar.. Ja ja, vi får se.

Har alltid älskat heltäckningsmattor. Det är ju så himla mysigt och lite hotell-känsla! Och det ska tydligen inte alls vara så som den gamla skrönan säger att de är så allergiskapande. De har nya sorter nu som ska vara bra.

Massor av väl och beslut att ta nu snabbt som attan. Vill lägga in extra fönster i vissa rum och göra något fönster större och ändra fasadfärgen till vit. Men det är grejer som kräver bygglov. Jag har lämnat in ansökningar, men det kan tyvärr ta lång tid. Vi får se vad som kan gå att göra. Hantverkarna kan i.o.f.s. börja med badrum o.s.v. så de har att göra ett tag ändå. Ja, fortsättning följer!

Nu ska jag iväg och träffa några trevliga kunder som bor i en villa i Storängen i Nacka. Vi ska ses på Fredells så ska jag visa dom lite tapeter jag har som förslag till deras kök och vardagsrum.

Älskar ju tapeter så känns knappt som jobb! 🙂

Jag ska också vara bollplank och hjälpa dom med val av kakel, bänkskiva m.m. till deras nya kök. Det ska bli kul! Sista tiden har jag även projektlett bygget av en stor altan hos några andra kunder i Nacka (den blir nog klar nästa vecka) också och så har jag varit inredare/projektledare för nya badrum, bygge av staket, eljobb etc i en villa på Värmdö. Kul! 🙂 Hoppas du har det bra i solen! 🙂

18 thoughts on “Yes!

  1. Hi everyone! Recently I have been dealing with a lot of challenges. Friends and doctors keep telling me I should consider taking medicine, so I may as well url and see how it goes. Problem is, I haven’t taken it for a while, and don’t wanna get back to it, we’ll see how it goes.

Comments are closed.