Skip to content
Okategoriserade

Vem vill vara som andra mammor?

Redan som barn bestämde jag mig för att aldrig vara som andra mammor

När jag var barn kunde min mamma umgås med sina väninnor och då alltid avbryta mig. Hon sa alltid att när två vuxna pratar får man inte avbryta. Jag önskar att även när två barn talar ska man inte avbryta. Man ska ge respekt åt barn också och inte bara åt vuxna.

Tex så finns det en pojke på sin sons skola som tror att han kan komma hem till oss när han vill. För att han är ett barn så tror hans föräldrar att man aldrig får neka honom att komma till oss. Jag själv kan även neka mina egna syskonbarn att komma till oss om jag ej har tid. Deras mamma som är min svägerska tycker inte att det är konstigt. Samt om man säger åt deras son dvs pojken som använder vårt hem som en slängdörr ja då har man varit elak. Tänk att jag har en mormor som inte mår bra och inte ens henne har jag alltid tid med. Varför skulle jag ha tid med andras ungar dygnet runt.

De har ingen hyfs och låtsas inte förstå men när man diskuterar politik med denna pojke då förstår han allt. När man diskuterar integritet då förstår han ingenting. Man blir bara så trött på hur folk uppfostrar sina barn. Jag kommer aldrig uppfostra mina barn på detta sätt. Mina barn ska respektera andras integritet på fullaste allvar.

Detta har gått så lång att jag drömde om att min man lämnade mig och barnen en dag då vi äntligen var lediga för att bara umgås med den här pojken. Tänk att till slut får man mardrömmar för att andra inte förstår var gränserna går. I går hade jag lite dåligt samvete för den här pojken. Nu i dag förstår jag att jag verkligen gjorde rätt när jag sa “Du måste lära dig att ringa först innan du ringer på dörren” Till svar fick jag “jag ringde men du svarade inte” Då sa jag att om jag nu ej svarar så betyder det att jag antingen inte är hemma eller är upptagen och dessa saker måste du verkligen lära dig.

Jag ska kunna sova på dagen när jag är trött utan att folk ska höra av sig dygnet runt och ringa på dörren. En telefon kan man stänga av och sänka ljudet till ljudlöst, Vad gör man när folk kliver in i trappen då grannen har öppnat och ringer på dörren? Ja då blir man galen för inte ens någon i min egen familj gör på detta sätt. Jag är inte till för att underhålla andras barn!

One comment on “Vem vill vara som andra mammor?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *