Krossa turkisk peppar

Kan ätas som karamell men också till bakverk

Har man en gång börjat äta dessa så kan man inte sluta. Man kan också krossa turkisk peppar till olika bakverk för att få en spännande smak och en härlig crunsh. Det enklaste är att göra en vanligt kladdkaka och sen krossa ner tio stycken karameller i smeten innan du stoppar in den i ugnen, Då gäller det att försöka låta bli att äta utav dom också. Äter man för många kan man få ont i munnen men dom är verkligen beroendeframkallande. Antingen tycker man om dom eller så tycker man inte om dom.

Turkisk peppar original

Dessa hårda karameller har smak av saltlakrits av lakritsextrakt, salmiak och chiliarom. Som det står på påsen så var det en dansk man som startade tillverkningen av dessa ända fram till år 1996 då Fazer tog över. Dessa är originalkaramellerna, men det har också kommit andra smaker under åren. Tittar man på påsen ser man också salmiakstyrkan med ett antal flammor. Ju fler flammor desto starkare smak.

Turkisk peppar

Då denna turkiska peppar smaken har blivit så populär så finns den också som glass och drink. Det finns en del företag som har “look-a-like”, men då dom inte är original så känner man skillnaden på dom. Glassen som finns i vissa butiker heter också turkisk peppar och kommer från Fazer. Det är en gräddgass med saltlakritssås och bitar av karamellerna.

Fazer som producerar originalet har också fler produkter än dessa karameller. Det i form av både klubbor och stänger men också andra smaker av karameller.

Turkisk peppar

Dessa karameller är också veganska och vill du inte äta dom som dom är, ha dom i bakverk kan du också göra shots av dom. Det genom att krossa dom så mycket du kan och blanda i en flaska med vodka. Låt det stå i minst ett dygn och dra.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *