Har ni provat jordgubbscrisp från Wendelins godis?

Här ser ni hur jordgubbscrispen ser ut kommer i en fin burk på 200 gram exklusiv godis som man även kan dekorera tårtor och bakverk med.

Wendelins jordgubbscrisp godis
Wendelins jordgubbscrisp godis den är färglagd med rödbetsjuicekoncentrat

 

Denna innehåller naturliga aromer och är färgsatt med endast rödbetsjuicekoncentrat. Här kan du verkligen njuta av god godis som dessutom blir fint som dekoration på tårtor och bakverk.

Den har också gummi arbicum i sig.

Gummi arabicum: Vad är det och dess användning?

Gummi arabicum även känt som akaciagummi eller arabiskt gummi är en naturlig produkt som har använts i mat och medicin i tusentals år. Det är ett förtjocknings- och stabiliseringsmedel som utvinns från torkad mjölksaft från trädet Acacia senegal. Gummi arabicum är rikt på fiber och innehåller inte bekämpningsmedel eller transgena.

Gummi arabicum har en lång historia av användning i matlagning från antika egyptier som använde den som en ingrediens i bröd till moderna livsmedelstillverkare som använder den som en förtjockningsmedel och stabiliseringsmedel i en mängd olika produkter. Gummi arabicum används också i kosmetika, läkemedel och många andra produkter på grund av dess naturliga egenskaper.

Ingredienser: Socker, kakaosmör, VASSLEPULVER, SKUMMJÖLKSPULVER, glukossirap, jordgubbspulver (3,7%): (glukossirap, jordgubbar, rödbetsjuicekoncentrat), LAKTOS, modifierad stärkelse (tapioka,potatis)), ammoniumklorid, blocklakrits (1,2%) (innehåller lakrits), rapsolja, surhetsreglerande medel:citronsyra, förtjockningsmedel: gummi arabicum,
emulgeringsmedel: SOJALECITIN, ytbehandlinsmedel: Schellack, naturliga aromer, vegetabilisk olja (kokos), koncentrat (safflor, citron, rädisa, svarta vinbär) färgämne (E150c), vaniljextrakt

Kan innehålla spår av jordnötter samt andra nötter!

Näringsvärde /100g
Energi 1966kJ/469kcal, Fett 21,8g
(varav mättat fett 13,6g), Kolhydrater 65,7g
(varav sockerarter 58g), Protein 2,5g, Salt 0,3g

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *