Klubbor med fruktsmak dvs fruktklubba i olika färger

Att gå ut en lördagkväll och äta godis som klubbor är roligt, hur gör man klubbor av frukt mm?

När man ska ge sig ut på en sådan aktivitet är det viktigt att ha med sig något gott att tugga på. En perfekt snacks att ha med sig är frukt-klubbor i olika smaker.

Klubbor med fruktsmak dvs fruktklubba i olika färger
Klubbor med fruktsmak dvs fruktklubba i olika färger

Fruktklubbor är inte bara goda och smakrika, de är också lätta att ta med sig och förvara. Och med en mängd olika smaker att välja mellan finns det något för alla smaker och preferenser. Att ha med sig frukt-klubbor när man ska spela video slots kan göra upplevelsen ännu mer rolig och avkopplande.

En populär smak när det kommer till frukt-klubbor är jordgubb. Den söta och saftiga smaken av jordgubb passar perfekt när man sitter och spelar video slots och kan ge en extra kick till spelupplevelsen. Andra populära smaker att välja mellan är citron, körsbär och blåbär.

För de som föredrar en mer exotisk smak finns det också frukt-klubbor i smaker som mango, passionsfrukt och ananas. Dessa smaker kan ge en spännande twist till spelkvällen och används ofta för att överraska och imponera på sina vänner.

Att ha med sig frukt-klubbor när man ska spela video slots kan inte bara göra spelupplevelsen mer njutbar, det kan också hjälpa till att hålla energin uppe under långa spelkvällar. Genom att ha ett gott och nyttigt snacks till hands kan man undvika att bli hungrig och trött och istället fokusera på att ha roligt och vinna stora priser.

Så nästa gång du planerar att ge dig ut en lördagkväll för att spela video slots, glöm inte att packa med dig några frukt-klubbor i olika smaker. Det kan vara precis det som behövs för att göra din spelkväll ännu mer minnesvärd och rolig.

Ingredienser: Socker, glukossirap, syror (citronsyra), vegetabiliskt fett (palm fett), aromer (frukt), färgämnen (E100, E120, E141, E132, E133, E153).

Sedan finns det fruktklubbor gjord på riktiga frukter så här gör du:

Fruktklubbor som säljs på tivoli, även kända som “candied fruit” eller “glazed fruit,” är färsk frukt som är täckt med ett hårt sockerskal. Dessa godisdelikatesser är populära på marknader, tivoli och festivaler. Här är en grundläggande beskrivning av vad som ingår i fruktklubbor och hur de vanligtvis tillverkas:

Ingredienser:

 1. Färsk frukt: Vanligtvis använder man äpplen, vindruvor, jordgubbar, körsbär, eller små mandariner.
 2. Socker: För att skapa det hårda sockerskalet.
 3. Vatten: Används tillsammans med socker för att skapa sockersirap.
 4. Majssirap eller glukossirap: Hjälper till att förhindra att sockret kristalliserar och gör det glansigt och smidigt.
 5. Livsmedelsfärg: Ibland används röd livsmedelsfärg för att ge sockerskiktet en ljus och lockande färg (detta är särskilt vanligt för äppelklubbor).
 6. Smaksättning: Vaniljextrakt eller andra smaker kan tillsättas för extra smak (valfritt).

Tillverkningsprocess:

 1. Förbered frukten: Tvätta och torka frukten noggrant. Om du använder äpplen, kan du ta bort stjälkarna och sätta in en klubbpinne i varje äpple.
 2. Koka sockersirap: I en kastrull, blanda socker, vatten och majssirap eller glukossirap. Koka blandningen över medelhög värme tills sockret är helt upplöst. Fortsätt koka tills blandningen når en temperatur av ca 150°C (hård crack-stadiet) på en godistermometer. Detta tar cirka 10-15 minuter.
 3. Tillsätt färg och smak: Om du vill, tillsätt några droppar livsmedelsfärg och eventuell smaksättning när sirapen når önskad temperatur. Rör om försiktigt.
 4. Doppa frukten: När sirapen är klar, ta bort kastrullen från värmen. Arbeta snabbt, doppa varje frukt i sirapen och vrid för att täcka frukten jämnt med ett tunt lager socker. Låt överskottet droppa av och placera frukten på en bakplåt täckt med bakplåtspapper för att stelna.
 5. Låt stelna: Låt frukten stå i rumstemperatur tills sockerskiktet har härdat, vilket tar cirka 10-20 minuter.

Tips:

 • Arbeta snabbt: Sockersirap stelnar snabbt när den börjar svalna, så doppa frukten så fort sirapen är klar.
 • Säkerhet: Var försiktig när du arbetar med varm sockersirap för att undvika brännskador.
 • Förvaring: Fruktklubborna är bäst att ätas färska men kan förvaras i en lufttät behållare i upp till en dag. Längre förvaring kan göra att sockerskiktet börjar fuktas och förlora sin knaprighet.

Dessa godisar är en härlig blandning av färsk frukt och knaprig sötma, vilket gör dem till en populär delikatess på tivolin och marknader.

Finns det godis gjord av CBD olja Sverige att köpa?

Måste man tjäna pengar genom Bitcoin för att ha råd med godis?

Att beställa godis med smak cava med bitcoin är underbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *